Türkiye

Türkiye-Suriye sınırında patlama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, park halindeki bir taksinin infilak etmesi sonucu 13 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Öne Çıkanları

Bomba yüklü araç

Suriye plakalı

Erdoğan: Takip ediyoruz

Patlama, sınır kapısı çevresindeki birçok aracın hasar görmesine yol açtı. [AA]

türkiye ile suriye arasındaki sınır kapılarından cilvegözü'nde, pazartesi günü öğle saatlerinde patlama meydana geldi. patlama sonucu, 13 kişi yaşamını yitirdi.

hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. ancak ölenlerden dördü türkiye vatandaşı. 

patlamanın ardından yaralı dokuzu türk vatandaşı 28 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. altı yaralının durumunun ağır olduğu açıklandı. 

patlama sonrası bir açıklama yapan reyhanlı belediye başkanı hüseyin şanverdi, hatay'a bağlı ilçedeki cilvegözü sınır kapısı'nın gümrük bölgesinde, suriye plakalı bir ticari taksinin infilak ettiğini söyledi.

taksi, suriye'ye yardım götüren araçların bekletildiği alanda park halindeydi. patlama ise kalabalık bir grubun bölgede toplandığı sırada meydana geldi.

patlama nedeniyle çevredeki bazı araçlar da alev aldı. olay yerine ise itfaiye ekipleri sevk edildi.  

reyhanlı'dan birkaç kilometre uzaktaki cilvegözü sınır kapısı, suriyeli muhaliflerin geçen yıl temmuz ayında ele geçirdikleri bab-al hava sınır kapısı'nın karşısında bulunuyor. 

gül bilgi aldı

öte yandan, cilvegözü sınır kapısı'ndaki patlama sonrası, cumhurbaşkanı abdullah gül olay yerine incelemelerde bulunan hatay valisi celalettin lekesiz'i arayarak bilgi aldı. 

başbakan recep tayyip erdoğan da, olayın ardından içişleri bakanı muammer güler'le görüştü. erdoğan, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

geçen yılın haziran ayında, bir türk savaş uçağının doğu akdeniz'de suriye tarafından düşürülmesi, iki ülke arasındaki gerilimi iyice artırmıştı.

komşu ülkeye kaşrı angajman kurallarını değiştiren türkiye, 3 ekim'de akçakale'ye düşen top mermisinin beş sivilin ölümüne neden olması sonrası anında misillemede bulunmuş ve radarla tespit ettiği askeri hedefleri vurmuştu.
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;