Ekonomi

Türkiye’nin büyüme tahmini yükseldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin 2014 büyüme tahminini yüzde 2,7’den 3’e yükseltti. Düşen petrol fiyatlarının cari açık üzerindeki baskıyı hafiflettiği açıklandı.

Konular: Piyasalar

uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu fitch ratings'in kıdemli direktörü paul rawkins, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık baskısını azaltacağını belirterek, türkiye için bu yıl ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,7'den yüzde 3'e yükselttiklerini açıkladı.

rawkins, türkiye'nin büyüme oranının 2015'te yüzde 3,3, 2016'da ise yüzde 4'e yükselmesini beklediklerini söyledi.

türkiye'nin ekonomik büyümesinin güçlendiğini belirten rawkins, "evet, türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi" dedi.

revizyonun gerekçelerine ilişkin değerlendirmede bulunan paul rawkins, türkiye'nin ekonomik büyümesinin ivme kazandığını belirterek, "görünen o ki bu yılın son kısmındaki performans, düşük petrol fiyatlarıyla destekleniyor. (türkiye için) düşük petrol fiyatları bazı şeyleri kolaylaştırıyor" diye konuştu.

enflasyon tahmini yüzde 8

düşen petrol fiyatlarının türkiye ekonomisini olumlu yönde etkilendiğini belirten rawkins şöyle dedi:

"türkiye'nin cari açığı daha önce düşündüğümüz kadar büyük olmayacak. bu faktörlerin tamamı ekonominin pozitif tarafını olumlu etkiliyor. petrol fiyatlarının aşağı yönlü seyretmesi cari açık üzerindeki baskının bir kısmını hafifletiyor. bunun büyüme üzerinde etkisi var."

fitch ratings ayrıca türkiye'de enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 8,2, 2015'te yüzde 7 ve 2016'da yüzde 5,8'e gerilemesini öngörüyor.

ekim ayında türkiye'ye ilişkin not ve görünümünü teyit eden fitch ratings'in direktörü gergely kiss daha önce, "türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 oranında büyümesini bekliyoruz. büyümenin bu yıl dip yapmasını, önümüzdeki yılsa hızlanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;