Türkiye

Türkiye'nin deniz üstündeki havalimanı

Şiddetli fırtına nedeniyle altı metrelik dalgaların sahil yolunu kapattığı Giresun’da denizin üstüne inşa edilen havalimanı projesi havadan görüntülendi.

Konular: Türkiye

inşaatı devam eden ordu-giresun havalimanı projesi, helikopterle havadan görüntülendi.

2011 yılında başlayan proje, trabzon ve samsun havalimanlarının tam ortasında yer alıyor. ordu-giresun havalimanı, iki havalimanına da yaklaşık 170 kilometre mesafede.

pisti yaklaşık 3 bin metre olacak projenin, toplamda kapladığı alan 30 bin metrekareden fazla.

ordu-giresun havalimanı, deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, avrupa'nın ve türkiye'ninse ilk havalimanı. alanın etrafı karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı, dalgakıranlarla çevrili.

“4-5 metrelik dalgalardan etkilenmez”

çarşamba günü anadolu ajansı’na açıklama yapan ordu valisi irfan balkanlıoğlu, projede karadeniz'in dalga boyları, dalga gücü, fırtınaların ve kasırgaların şiddetinin sürekli kayıt altında tutulduğunu söylemişti.

en şiddetli rüzgâra ve dalgalara dayanıklı bir havalimanı inşa edildiğini belirten vali balkanlıoğlu, “4-5 metreyi bulan çok şiddetli dalgalarda bile bu proje zarar görmüyor” diye konuşmuştu.

dalgalar sahil yolunu vurdu

giresun’da çarşamba günü bastıran şiddetli fırtına sonrası boyu altı metreye kadar çıkan dalgalar karadeniz sahil yolu'na kadar ulaştı.

dalgalar nedeniyle karadeniz sahil yolu, bulancak ilçesinde trabzon yönüne, keşap ilçesinde de giresun yönüne kapatıldı.

yolun kapanmasının ardından trafik kent merkezine yönlendirildi, şehirler arası ulaşımda yoğunluk yaşandı.

 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;