Türkiye

TÜSİAD'dan Gül'e mektup

TÜSİAD, Cumhurbaşkanı Gül'e yeni internet yasası'nda duyduğu kaygıları anlatan bir mektup gönderdi. Mektupta 'ifade özgürlüğü' ve 'özel hayatın gizliliği' yönündeki endişelere yer verildi.

Haberin Öne Çıkanları

'Orantılılık ilkesine dikkat edilmeli'

'Yürütme yargının yerine karar vermiş olacak'

'Düzenleme AİHM'ye uyumlu olmalı'

TÜSİAD'ın 2013 Faaliyet Raporu'na göre 567 üyesi var. Yıllık aidat 28 bin TL. [AA]

türkiye sanayicileri ve işadamları derneği (tüsiad),  meclis genel kurulu’nda kabul edilen yeni internet düzenlemesi için cumhurbaşkanına mektup gönderdi. tüsiad yönetim kurulu başkanı muharrem yılmaz imzalı mektupta, düzenlemenin ‘ifade ve haber alma özgürlüğü’ ile ‘gelişen internet ekonomisine zarar verebileceği‘ kaygısı cumhurbaşkanı abdullah gül’e iletildi.

gül'den, onayına sunulan yasayı bu kaygıları da dikkate alarak değerlendirmesi istendi. tüsiad, telekomünikasyon iletişim başkanlığı'nın başbakanlığın talimatıyla sitelere erişimi engellemesi halinde idarenin yargı yerine karar vermiş olacağına da dikkat çekti.

tüsiad 16 ocak'ta yani internet yasası çıkmadan önce görüş ve önerilerini çeşitli bakanlıklara, tbmm plan ve bütçe komisyonu’na ve tbmm’de grubu bulunan siyasi partilere iletmişti.

cumhurbaşkanına gönderilen mektupta bu görüş ve önerilere de yer verildi. 

tüsiad mektubunun tam metni (.pdf) [374 kb]

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;