Kürt sorunu
Üç ilde KCK operasyonu
Batman, Mardin ve Siirt'te, aralarında bir belediye başkanının da bulunduğu 80 kişi gözaltına alındı.
Haberin Öne Çıkanları
20 adrese baskın
BDP binaları arandı
Yüzlerce tutuklu var

pkk'nın çatı örgütü kck'ya yönelik yeni bir operasyon yapıldı. gözaltı emrini diyarbakır'daki cumhuriyet başsavcılığı verdi, bölgedeki diğer iller batman mardin ve siirt'te polis 80 kişiyi emniyete götürdü. gözaltına alınanlar arasında bağımsız siirt belediye başkanı selim sadak da var.
üç ilde sabah saatlerinde başlayan operasyonun hedefinde, bdp il ve ilçe teşkilatları vardı. polis ayrıca, bazı ev ve işyerlerine de eşzamanlı baskınlar düzenlendi. polisin girdiği noktalarda çok sayıda bilgisayar hard diskine el koyduğu görüldü.
mardin kızıltepe'de bdp ilçe başkanı zeyyat ağaoğlu, bdp eski ilçe başkanı ömer turgay'ın da aralarında bulunduğu partililer gözaltına alındı.
aynı ilin nusaybin ilçesinde de belediye başkanlığı ve belediyeye bağlı gülşilav kadın danışma merkezi'nin de aralarında bulunduğu 20 adreste arama yapıldı. emniyete götürülenler arasında bdp nusaybin ilçe başkanı ayten kahraman ile bazı belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları de vardı.
midyat ilçesindeki baskında da bdp ilçe başkanı zeydan akgül'ün evi arandı.
batman'da ise, polis ekipleri, bdp binaları, kürdi-der ve meya-der şubelerine gitti. kentteki operasyonda 28 kişi gözaltına alınırken, operasyonun sürdüğü saatlerde bdp batman milletvekili ayla akat parti binasına geldi.
akraba ziyaretinde gözaltı
siirt'te de, belediye binası, bdp binaları ve mezopotamya kültür merkezi derneği'nin de aralarında bulunduğu 16 adrese baskınlar düzenlendi. çok sayıda belgeye el konulan baskınlarda gözaltına alınanların sayısı 12.
hakkında gözaltı kararı bulunan, bağımsız belediye başkanı selim sadak ise, diyarbakır'da akraba ziyareti yaptığı sırada gözaltına alındı.
üç ilde gerçekleşen baskınlarda toplam 80 kişi gözaltına alındı.
yüzlerce kişi tutuklu
kck'ya yönelik soruşturma, istanbul ve diyarbakır merkezli olmak üzere ayrı ayrı devam ediyor. 14 nisan 2009’da başlayan soruşturmada, farklı illerde gözaltına alınarak yargılananlar arasında bdp’li belediye başkanları ve siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler ve dernek yöneticileri de bulunuyor.

içişleri bakanlığı'nın verileri ve son tutuklamalarla beraber kck üyeliği iddiasıyla 600'den fazla kişi cezaevinde bulunuyor. bdp'nin iddiası ise tutuklu sayısının 7 bin olduğu yönünde.
kaynak: al jazeera
Yorumlar