Spor

UEFA'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a ceza

Fenerbahçe'nin 7,5, Trabzonspor'un ise 2 milyon euro UEFA katılım gelirine finansal fair play kriterlerine uymadıkları gerekçesiyle tedbir koyan UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi, kulüplerin Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına da kısıtlama getirdi.

Konular: Spor, Futbol

uefa kulüp finansal kontrol komitesi, fenerbahçe ve trabzonspor kulüplerine finansal fair play kriterlerine uymadıkları gerekçesiyle kadro kısıtlaması ve para cezası verdi.

uefa'dan yapılan açıklamada, uefa kulüp finansal kontrol komitesinin, fenerbahçe'nin 7,5, trabzonspor'un ise 2 milyon euroluk uefa katılım gelirlerine tedbir koyduğu bildirildi. fenerbahçe'ye verilen cezanın 2 milyon euroluk kısmı bu sezondan başlayarak, doğrudan kesilecek.  kalan 5,5 milyon euro ise kriterlerin yerine gelmesi durumunda alınmayabilir.

trabzonspor'un 2 milyon euro cezasının 1 milyonluk kısmı, uefa organizasyonlarından elde edeceği gelirden alınacak. kalan 1 milyon euro ise kriterlerin yerine getirilme durumuna bağlı olarak, tahsil edilmeyebilir.

komite ayrıca, iki kulübün avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına kısıtlama getirdi. fenerbahçe ve trabzonspor'un kadroya 2016-2017 sezonu için 22'şer, 2017-2018 sezonu için 23'er futbolcu kaydetmesine izin veriliyor. bu kısıtlama, kriterlerin yerine gelmesi durumunda 2018-2019 sezonunda kaldırılacak.

uefa kulüp finansal kontrol komitesi ile yapılandırma anlaşması imzalayan fenerbahçe, 2016 yılı sonunda azami 30 milyon euro, 2017 yılı sonunda azami 20 milyon euro, 2018 yılı sonunda ise azami 10 milyon euro başa baş hesap açığı vermeyi taahhüt etti. trabzonspor ise 2016 yılı sonunda 20, 2017 yılı sonunda ise azami 10 milyon euro açık vermeyi taahhüt etti.

açıklamada, uefa kulüp finansal kontrol komitesinin, fenerbahçe kulübünü 4 sezon (2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020), trabzonspor kulübünü ise 3 sezon boyunca takip edeceği ifade edildi.

bu arada komite, spor toto süper lig'e yükselen kardemir karabükspor'un 2015-2016 sezonu için gerekli kriterleri sağlayamadığını ve bu kulüple ilgili kararın haziran ayı sonuna bırakıldığını açıkladı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;