Türkiye

Uğur Kurt’u vuran silah polisin

Uğur Kurt'u Okmeydanı Cemevi'nin bahçesinde vuran silahın polise ait olduğu belirlendi. Söz konusu polis için valilikten soruşturma izni istendi.

Konular: Türkiye

uğur kurt'un ölümüne neden olah silahı kullanan polisin ismi, can güvenliği nedeniyle açıklanmadı. 

kurt'un, geçen hafta okmeydanı'ndaki olaylar sırasında, bir cenazeye katılmak için gittiği cemevinin bahçesinde vurulmasının ardından 23 mayıs'ta 14 polisin silahına el konulmuştu.

silahlar adli tıp kurumu’nda incelendi. kurt'u vuran silahın incelenen 14 silahtan biri olduğu tespit edildi. böylece uğur kurt’un ölümüne neden olan silahın polise ait olduğu belirlendi. 

savcılık şüphelinin polis olması ve olayın görev sırasında gerçekleşmesi nedeniyle istanbul valiliği’nden soruşturma izni istedi. savcılık valilikten gelecek cevabı bekliyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;