Türkiye
Üzmez'e sağlık raporuyla tahliye
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunmak suçundan hapis cezası alan Hüseyin Üzmez, psikolojik sorunları ve prostat rahatsızlığı nedeniyle tahliye edildi.

bursa'da 2008 yılında, 14 yaşında olan kız çocuğu b.ç.’ye cinsel tacizde bulunmak suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan 83 yaşındaki hüseyin üzmez psikolojik sorunları ve prostat rahatsızlığı nedeniyle tahliye edildi.
13 aralık 2012 günü bursa’da muradiye devlet hastanesi’nden heyet raporu alan üzmez'in cezası 'hastalıkları iyileşinceye kadar' ’5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkındaki kanun’ kapsamında ertelendi.
hüseyin üzmez sağlığına kavuşunca kalan 4 yıl 7 ay 4 günlük cezasını çekmek üzere yeniden cezaevine girecek.
bursa’nın mudanya ilçesinde 2008 yılı nisan ayında meydana gelen olayda cinsel taciz suçundan çarptırıldığı 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası yargıtay’ca onanan hüseyin üzmez’e ’alıkoymak’ suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.
olayın ardından bursa’da sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alınan ve daha sonra ailesine teslim edilen b.ç'nin bir süre önce ankara’da evlendiği öğrenildi.
kaynak: doğan haber ajansı
Yorumlar