Türkiye Süper Ligi

Van Persie yedek kalır mı?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Beşiktaş'a yenildikleri maçta Van Persie'yi 60'ıncı dakikada oyuna soktu. Spor yazarları Pereira ve Van Persie arasındaki gerilimi değerlendirdi.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Van Persie Manchester United'dan transfer oldu. [AA]

vitor pereira, beşiktaş derbisinde van persie'yi 60'ıncı dakikada oyuna soktu. hollandalı geçen hafta olduğu gibi yine oyuna girer girmez golle buluştu. van persie, fenerbahçe'nin geçen hafta bursaspor'u 2-1 yendiği maçta da 77. dakikada oyuna girip, 79. dakikada galibiyeti getiren golü atmıştı.

hollandalı golcü uefa avrupa ligi play-off turu ilk maçında yunanistan deplasmanında da benzer bir performansa imza attı. maç 0-0 devam ederken 80. dakikada oyuna giren van persie, takımına galibiyeti getiren golü 89. dakikada rakip filelere bırakmıştı. van persie, beşiktaş'a attığı golle ligdeki gol sayısını da 3'e çıkardı.

van persie maça yedek başlamasından dolayı teknik direktör pereira'ya sitemliydi.

dilmen: yıldızını oynatarak kazanırsın

sabah gazetesi yazarı rıdvan dilmen maç yazısının başlığını 'yıldızını oynatarak kazanırsın' diye attı.

fenerbahçe'nin efsane futbolcusu van persie'yi oynatmayan pereira'yı eleştirdi, gomez'i oynatarak kazanan şenol güneş'i övdü:

"bazı oyuncular istisnadır. cenk 4 gole ulaştığında gomez'in golü yoktu ama cenk biliyor ki onun önünde gomez var. van persie'ye bunu hissettiremedi fenerbahçe ve pereira. kararlı bir teknik adam yok fenerbahçe'nin kulübesinde, öbür tarafta var. "gomez'i oynatarak kazanacağım" dedi şenol hoca. van persie de dahil olmak üzere bütün herkesin beklentisi onun oynamasıydı. bir tanesi 2 tane yüzde 100 kaçırıyor, kenarda bekleyen 1'de 1 yapıyor. şimdi önümüzdeki hafta van persie oynayacaktır. pereira'nın elinde koz kalmadı, onların hepsini tek tek aldı van persie. onu bu kez bekletemezsin, gerçekten demoralize olur bu sefer. ona formayı hoca vermiş olmayacak ama gomez biliyor ki ona formayı gerçekten güneş verdi. aradaki fark da bu oldu"

bilgiç: fernandao tercihinde doğru mantık yok

sabah gazetesi'nden gürcan bilgiç de "vitor pereira'nın robin van persie'yi kulübede tutmasında, kendince bir mantık elbette vardır. sahada olmalı, kenarda ısınırken yaptığı kaprisleri, formasını terletirken gerçekleştirmeliydi. takımının sezonun en aklı başında, en verimli maçını oynadığı bir 90 dakikada, beşiktaş'a karşı oynadığı üç maçı da golsüz geçmiş fernandao'yu tercih etmesinde doğru mantık yok" diye yazdı.

denizli: van persie kalitesini oyuna sokabilirse...

hürriyet yazarlarından mustafa denizli ise pereira'nın van persie tercihini "ben pereira’nın van persie’yi tercih etmemesini değerlendireyim. fenerbahçe’nin elinde kullanabileceği bir van persie tercihi olabilir. o da kalitesini oyuna sokabilirse, oynayacağı sürede fenerbahçe adına etkili olabilir" şeklinde değerlendirdi.

akcan: persie yedek kaldıkça pereira’nın işi daha da zorlaşacak

fanatik gazetesi'nden serkan akcan da "manu’da yedek kalmamak için fenerbahçe’ye gelmişken burada ilk 11 başlayamamak hollandalının sinirlerini fena halde bozuyor. maç öncesi pereira’nın yedek kulübesinde uzattığı eli ‘lütfen’ sıkması bir yana ısınmak için kale arkası yerine premier lig’de olduğu gibi taç çizgisi kenarına gitmesi isyandı. ama bu ‘alayına gider’ halleri ne persie için ne de fenerbahçe için iyiye delalet. persie yedek kaldıkça pereira’nın işi daha da zorlaşacak" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;