Türkiye
Van'a 160 bin kişilik konteyner kent
Depremin yıktığı şehirde 21 bin konteyner ev aralık ayı sonunda hizmete sunulacak.
Haberin Öne Çıkanları
21 bin konteynır gidecek
160 bin kişi barınacak
Erciş'te okullar hala kapalı

van’ı yıkan 24 ekim depreminin ardından bölgeye yönelik yardımlar sürüyor. son olarak kente 160 bin kişinin barınabileceği 21 bin konteynır gönderiliyor.
konteynırların üretimi afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad), toplu konut idaresi (toki), türk kızılayı ve van valiliği ile bağışçıların destekleriyle yapıldı.
van'a getirilecek olan bir konteynerin imalatı, nakliyesi ve kurulumu 15 bin liraya mal olacak. 21 bin konteynerin imalatı, nakliyesi ve kurulumu ise yaklaşık 315 milyon lirayı bulacak. buna göre altyapı çalışmaları yapılacak.
aralık ayı sonuna kadar şehre getirilerek kurulması planlanan her biri 21 metrekarelik mutfak bölümünün de içinde olacağı 2 odası, banyosu ve tuvaleti bulunan konteynerler ilk olarak köylerde, daha sonra il merkezi ve erciş'te kurulacak. van valisi münir karaoğlu’na göre şimdiye kadar 2 bin 500 konteynır bölgeye getirildi.
soba tehlikesi
öte yandan hava koşulları, depremzedeleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. çadırlarda yakılan sobalar depremzedeler için büyük tehlike oluşturuyor.
van’ın akköprü mahallesi’nde depremzedelerin evlerinin önünde kurdukları çadırda sobadan dökülen kıvılcımlar yüzünden yangın çıktı. kısa sürede büyüyen yangına vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. ancak yaklaşık 20 kişinin kaldığı iki çadır kullanılamaz hale geldi.
okulların açılması
okulların tatil olduğu van’ın erciş ilçesinde öğrencilerin ders başı yapacağı tarih ise hala belli değil.
erciş’te okulların 5 aralık'ta açılıp açılmayacağı, istanbul büyükşehir belediyesi'nden gelecek ekibin aletsel incelemesi sonrası belli olacak.
kaynak: ajanslar
Yorumlar