Türkiye

Van'da mayın patladı

Başkale ilçesinde mayın patlaması sonucu bir asker hayatını kaybetti.

Haberin Öne Çıkanları

Mayın patladı

1 asker öldü

Erdoğan'dan başsağlığı

Sınır bölgelerinde görev yapan askerler sık sık mayınlı saldırıya maruz kalıyor [AA]

dün meydana gelen olayla ilgili olarak van valiliğinden yapılan açıklamada, mayın patlaması sonucu bir erin hayatını kaybettiğini belirtilerek şunlar kaydedildi:

''16 eylül günü saat 15.50'de albayrak hudut tabur komutanlığı tarafından sınır hattında görevlendirilen bir er, menşei kimin tarafından ve ne zaman döşendiği henüz belli olmayan bir mayının patlaması sonucu şehit oldu. olayla ilgili başkale cumhuriyet savcılığı ve askeri savcılık tarafından soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.''
 
olayı öğrenmesinin ardından başbakan recep tayyip erdoğan genel kurmay başkanı necdet özel’e başsağlığı diledi. başbakanlık basın merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, erdoğan'ın, orgeneral özel'e baş sağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini bildirdiği belirtildi.
 
öte yandan hayatını kaybeden er hasan hüseyin oğuz’un evinde büyük üzüntü yaşandı. oğlunun mayın patlaması sonucu öldüğünü askeri yetkililerden öğrenen aile doktor kontrolünde ikamet ettikleri antalya'dan memleketleri bartın'a hareket etti. oğuz’un cenazesi bartın’ın ulus ilçesinde toprağa verilecek.
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;