Tenis

Williams ve Halep set vermedi

Dünya sıralamasında ilk sekiz sırada yer alan kadın tenisçilerin yer aldığı WTA finallerinde Serena Williams ve Simona Halep set vermeden maçlarını kazandı.

Konular: Spor
Serena Williams, dünya sıralamasında bir numarada yer alıyor. [Fotoğraf: AFP]

kadın tenisçiler birliği tarafından düzenlenen wta finalleri'nin ilk günündeki kırmızı grup maçlarında; serena williams, ana ivanovic'i, simona halep ise eugenie bouchard'ı mağlup etti.

ilk kez 1972'de düzenlenen, 2013 yılından bu yana da kadınlar dünya sıralamasının ilk sekiz basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren wta finalleri'nin 44'üncüsü singapur'da başladı.

açılış maçında, dünya bir numarası abd'li serena williams ile dünya yedincisi sırp ana ivanovic korta çıktı.

williams, ilk beş oyun sonunda 4-1 öne geçse de ivanovic, üst üste üç oyun kazanarak, sete 4-4'lük denge getirdi. fakat ikinci servislerinden rakibine oranla daha fazla puan çıkaran abd'li raket, seti 6-4 aldı.

ivanovic, ikinci sete servis kırarak başladı ancak rakibine oranla daha etkili servis kullanan ve daha fazla 'winner' (puan kazandıran vuruş) üreten williams, yine 4-4'ten sonra vites yükselterek seti 6-4, 1 saat 18 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.

son iki yılın şampiyonu böylece wta finalleri'ndeki peş peşe 16'ncı karşılaşmasını kazandı ve martina navratilova'nın 21 maçlık rekoruna bir adım daha yaklaştı.

halep iyi başladı

kırmızı grup'taki diğer maçta, bu yıl gösterdikleri performansla dikkatleri üzerlerine çeken ve bu turnuvada ilk kez mücadele eden iki genç isim, karşı karşıya geldi.

dünya sıralamasının dördüncü basamağındaki rumen simona halep, ilk sette dünya beş numarası kanadalı eugenie bouchard'a 6-2 üstünlük kurdu.

çok fazla basit hata yapan 20 yaşındaki bouchard karşısında ikinci seti de 6-3 kazanan 23 yaşındaki halep, 1 saat 8 dakika sonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

halep, sezonun ikinci 'grand slam'i fransa açık'ta da (roland garros) kariyerinin ilk finaline çıkmış, bouchard ise wimbledon'da kariyerinin ilk 'grand slam' finaline yükselmişti.

turnuvada salı günü beyaz grup'ta maria sharapova-caroline wozniacki ve petra kvitova-agnieszka radwanska maçları oynanacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;