Gülen örgütü soruşturmaları

Yargıtay Başkanı bugün emekli oluyor

Yargıtay Başkanı Ali Alkan yaş haddinden dolayı bugün emekli oluyor. Alkan’ın görevinden ayrılması nedeniyle saat 16:00’da Yargıtay konferans salonunda uğurlama töreni yapılacak. Yargıtay yeni başkanını ise yarın seçecek.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Yargıtay

Başkan emekli oluyor

Başkanlık için seçim yapılacak

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın 9 Şubat 2015 tarihinde yaş haddinden dolayı görev süresi doluyor. [A.A Arşiv]

yargıtay başkanı ali alkan’ın görev süresi bugün doluyor. alkan için yargıtay konferans salonunda bugün uğurlama töreni düzenlenecek. yargıtay başkanı ali alkan görev süresinin bitmesine bir ay kala hsyk kararnamesiyle başka illere atanan genel sekreter yardımcılarını göndermemişti. alkan ile birlikte genel sekreterler de bugün veda edecek. yargıtay başkanlığı seçimleri ise yarın gerçekleştirilecek.

seçimlerde 5 aday yarışacak

yarın yargıtay başkanlığı için yapılacak seçimlerde beş aday yarışacak. adaylar yargıtay cumhuriyet başsavcıvekili mehmet ekmekçi, 20. hukuk dairesi başkanı feyzi altınok, 3. ceza dairesi başkanı erdal gökçen, 6. ceza dairesi üyesi ali suat ertosun ile 13. ceza dairesi başkanı ismail rüştü cirit.

cirit’in ismi öne çıkıyor

yargıtay’da seçim sürecinin yaklaşması sonrası harekete geçen yargıda birlik platformu, aday belirlemek için temayül yoklaması yaptı. hsyk seçiminin de galibi olan ybp’nin yoklamasında ise ismail rüştü cirit’in ismi çıktı.

seçim nasıl yapılacak?

yargıtay başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor. 516 üyeli yargıtay’da salt çoğunluğa, yani 258 oya ulaşan isim yargıtay başkanı olacak. ilk üç turda adaylardan herhangi biri yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan iki aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;