Van Depremi

'Yasal süreci başlatacağız'

Başbakan Erdoğan, Van'daki depremde yıkılan binalarda oturulabileceğini söyleyenlerle ilgili olarak işlem başlatacaklarını söyledi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

'20 kişi öldü'

'25 bina yıkıldı'

'Hasarlı binalara girmeyin'

Erdoğan, binalardan 22’sinin daha önce boşaltıldığını, sadece üçünde enkaz altında kalanlar olduğunu belirtti. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan, van'da meydana gelen depremde yıkılan binalarla ilgili olarak yasal süreci çalıştıracaklarını söyledi. erdoğan, ''kimler olursa olsun, ister üniversite camiasından olsun, ister afad'dan olsun, kim, nereden olursa olsun, kim burada oturulabilir şeyini vermişse, bunlarla ilgili de yasal süreci başlatacağız'' dedi.

edremit ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki son depremde, van merkezde 25 binanın yıkıldığını söyleyen erdoğan, bu binalardan 22’sinin daha önce boşaltıldığını, sadece üçünde enkaz altında kalanlar olduğunu belirtti. erdoğan son depremde 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin ise enkazdan yaralı olarak çıkarıldığını açıkladı. 
 
van'daki bayram oteli ve aslan otel'in enkazlarında arama kurtarma çalışması sürerken, ekipler sismik dinleme cihazıyla canlı arıyor. enkaz altındaki doğan haber ajansı (dha) muhabirleri sebahattin yılmaz ve cem emir'e henüz ulaşılamadı.
 
'depremle mücadeleye katkıları yok'
 
erdoğan ise son açıklamalarını, orman ve su işleri bakanlığının yaptırdığı 111 tesisin toplu açılış töreni vesilesiyle yaptığı konuşmada yaptı. 
 
‘van'da meydana gelen depremi speküle eden, bunun üzerinden kendisine rant sağlamaya çalışan çevreleri’ uyaran erdoğan, bu çevrelerin hiçbirinin depremle mücadeleye herhangi bir katkısı olmadığını söyledi. erdoğan, ''açık ve net söylüyorum. bunlar depremzede de değil. bunlar sadece buradaki süreci provake etmeye çalışan provakatörler'' dedi. 
 
depremle mücadelenin tek başına hükümetlerin çözebileceği bir iş olmadığını söyleyen erdoğan, meselenin, devlet-millet işbirliğiyle, karşılıklı güvenle ve anlayışla çözülebileceğini belirtti. 
 
erdoğan konuşmasında halkı muhtemel depremlere karşı teyakkuz halinde olmaya çağırdı, vanlılardan da hasarlı binalara girmemelerini, hatta bu binalara yaklaşmamalarını istedi. bölgede artçı depremlerin sürdüğünü, bilim adamlarının tespitlerine göre bir süre daha da devam edeceğini belirten erdoğan, ''lütfen, tedbiri elden bırakmayalım, lütfen risk altına girmeyelim'' diye konuştu. 
 
kaynak: anadolu ajansı
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;