Soma'da Facia
Yatağan için zincirli eylem
Ankara'da Enerji Bakanlığı önündeki bariyerlere kendilerini zincirleyen Yatağan Termik Santrali işçilerine polis biber gazıyla müdahale etti, 15 kişi gözaltına alındı.

enerji bakanlığı önündeki bariyerlere kendilerini zincirleyen yatağan işçileri, ‘yatağan soma olmayacak’, ‘iş cinayetleri önlensin, özelleştirmeye, taşeronlaşmaya hayır’ döviz ve pankartları açtı, ‘soma’nın hesabı sorulacak’ sloganları attı.
bakanlık önünde açıklama yapan işçiler soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisini andıklarını belirterek şunları söyledi:
“iş kazası kaza olmaktan çıkarılmalıdır. taşeronda çalışma ölümden başka bir şey getirmedi. soma’da yaşananlar özelleştirmenin ve taşeronlaşmanın kara yüzünü bir daha gösterdi. vermiş olduğumuz mücadelemiz soma’da yaşananlardan dolayı bir daha haklılığımızı ortaya koydu ve bizim neden bu onurlu mücadeleyi yaptığımız ortaya çıktı."
açıklamanın ardından emniyet güçleri grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. bakanlık önünde bir saat oturma eylemi

gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. bazı işçiler gazın etkisiyle bakanlık önünden ayrıldı. polis protestoya devam edenlerden bazılarına burunlarını sıkarak müdahale etti.
korkuluklara kendilerini zincirleyen işçilerin zincirleri demir kesme makasıyla kesildi. bakanlık önünden ayrılmak istemeyen 15 işçi gözaltına alındı.
muğla'daki yatağan, yeniköy ve kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı çıkan yatağan işçileri 10 nisan'dan bu yana özelleştirme idaresi karşısındaki kurtuluş parkı'nda bir süredir nöbet tutuyordu.
kaynak: al jazeera
Yorumlar