Ortadoğu
Yetkililere 3 gün süre
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çöp krizini protesto etmek için toplanan binlerce kişi, yetkililere "taleplerine yanıt vermeleri için" üç gün süre verip, gösterileri sonlandırdı.

sosyal medya üzerinden başlatılan "kokunuz çıktı" kampanyasına öncülük eden binlerce lübnanlı, başkentin şüheda ve riyad es-sulh meydanlarında toplandı. beyrutlu yetkililere taleplerine yanıt vermek ve ülkedeki siyasi, iktisadi ve sosyal sorunları çözmeleri için üç gün mühlet veren protestocular gösterileri sonlandırdı.
ülke tarihinin en kalabalık protestosu olarak görülen gösterilere katılan 23 yaşındaki hani ebu hamdan, ''bu siyasetçilerden yakayı kurtarmak için devrim istiyoruz'' dedi. hamdan ülkede gündelik hayatı sıkıntıya sokan sorunlara atıfta bulunarak, ''iktidarı istiyoruz. su istiyoruz. sokaklarda çöp görmek istemiyoruz. bu siyasetçiler artık gitsin'' çağrısı yaptı.
police disperse #youstink protesters in a second #طلعت_ريحتـكم pic.twitter.com/muvkckvkle
— hasan esen (@byrthsn) august 29, 2015
göstericiler "siyasi yolsuzluk", "halk rejimin düşmesini istiyor", "halk yolsuzluk yönetiminin düşmesini istiyor" ve "hepiniz aynısınız" sloganları atarak cumhurbaşkanı seçiminin yapılması çağrısında bulunmuştu.
lübnan parlamentosundaki cumhurbaşkanı seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir yılı aşkın süredir 27 kez ertelendi.
başkentte çöplerin bir aydan fazla süredir toplanmaması nedeniyle sosyal medya üzerinde “kokunuz çıktı” sloganıyla bir araya gelen binlerce kişi, bir haftadır ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto için gösteriler başlatmıştı.
kaynak: aa, reuters
Yorumlar