Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Yıldırım, Akıncı ile görüştü

Başbakan Yıldırım ile ortak KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs sorunu hakkında “Hedefimiz ve temennimiz yıl sonuna kadar çözüme ulaşmak” dedi.

kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti (kktc) cumhurbaşkanı mustafa akıncı, başbakan binali yıldırım ile görüştü. kktc cumhurbaşkanlığı sarayı'nda, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrasında akıncı ve yıldırım, çalışma yemeğinde bir araya geldi.

yemeğin ardından akıncı ile ortak basın açıklaması yapan yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“ada’da kalıcı çözüm, eşit ortaklıkla mümkün olabilir. çözüm, bölgedeki refaha da katkı sağlayacak. türkiye’de ne varsa, kktc’de de olacak. bu yöndeki çalışmaları bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. türkiye her şart altında kıbrıs türkünün yanında. kuzey kıbrıs ile türkiye arasındaki ilişki, menfaat ilişkisi değildir.”

cumhurbaşkanı mustafa akıncı da “biz kıbrıs’ta yarım asırlık sorunu bir yere bağlamak için var gücümüzle, iyi niyetle çalışacağız. hedefimiz ve temennimiz yıl sonuna kadar çözüme ulaşmak. kendi evimizin içini düzene sokma çabalarını da bir gün bile aksatmayacağız. biz toplumsal gelişimimizi ilerlettikçe federasyonda ve ab’de yarışabilir noktaya gelebiliriz” diye konuştu.

başkanlık sistemi

başkanlık sistemi hakkındaki soruya yanıt veren yıldırım, “türkiye’de uzun süredir bütün partilerin vaatleri arasında yer alan yeni anayasa konusu var. başkanlık dahil olmak üzere seçenekler gündemimizdedir. çalışmalarımız, belirlediğimiz takvim içerisinde sürdürülüyor. nihai kararı verecek olan milletimizdir. bu mümkün görünmüyorsa, başka hazırlıklarımız da mutlaka var” dedi.

kaynak: al jazeera ve aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;