1915 olayları

Yıldırım: Ermeni çetelerini hatırla

Alman Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren kararına tepki gösteren Başbakan Yıldırım, “Soykırımın ne olduğunu bilmek istiyorsan, o Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Rus işgalinde, düşmanla işbirliği yapıp diri diri insanları Erzincan'da yakan o Ermeni çetelerini hatırla!” dedi.

başbakan binali yıldırım, erzincan'da sivil toplum kuruluşları temsilcilerine konuşma yaptı. yıldırım, alman parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren kararına tepki gösterdi:

“türkler 1915'te soykırım yapmışlar. bu bir tarihi yalandır. soykırımın ne olduğunu bilmek istiyorsan, o birinci dünya savaşı'ndan sonra rus işgalinde, düşmanla işbirliği yapıp diri diri insanları erzincan'da yakan o ermeni çetelerini hatırla!

'türkler, soykırım yaptı' diyeceğinize 90'lı yıllarda on binlerce boşnağı, sadece sizin gibi inanmıyor diye doğrayan, katleden o insanlık ayıbını hatırlayın. bir gecede hocalı'da 625 azeri kardeşimizi katledenleri hatırlayın. ikinci dünya savaşı'nda avrupa'nın üçte biri gitti, birbirlerini kırdılar. hunharca öldürdüler. şimdi de kalkmışlar, türkiye'ye ders vermeye çalışıyorlar. maksat başka... türkiye canlanmasın, türkiye bir beladan kurtulur, bir başka bela ile uğraşmak zorunda kalsın, yağma yok.

yıldırım, gülen cemaati’ni ‘paralel terör örgütü’ olarak nitelendirerek eleştirdi:

“terör örgütü deyince sadece güneydoğu'da bölücü terör örgütü aklınıza gelmesin. bir de bizim paralel terörümüz var. dost bilip yıllarca bizimle iç içe olanları, meğerse bizi sırtımızdan hançerlemek için fırsat kolladıklarını 17 aralık'ta gördük. devletin imkânlarını kullanacaksınız ve devlete kumpas kuracaksınız. herkesin şunu bilmesi lazım hiçbir devlet, hele hele türkiye cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz. bunun bilinmesi lazım. hiçbir devlet kendi içinde devlet olmaya heveslenenlere asla ve asla izin vermez, müsamaha göstermez. yapılan her türlü hukuksuzluğun, her türlü aymazlığın hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz.”

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;