Gülen örgütü soruşturmaları
Yıldırım: Paralel yapı mağduruyum
AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, 'paralel yapı' mağduru olduğunu söyledi; "Liman operasyonu diye bir şey uydurdular. İzmir'de seçimlerde kazanmaya yakındık, kazanamadık" dedi.

1 kasım seçimleri için ak parti'den izmir milletvekili adayı olan binali yıldırım a haber'e konuştu. 'paralel yapı' mağduru olduğunu söyleyen yıldırım, "adaylığım açıklandıktan sonra liman operasyonu diye bir şey uydurdular. maksat algı operasyonu oluşturmak. bunu kısman de olsa başardılar. izmir'de seçimlerde kazanmaya yakındık. genel gündemde kafa karıştırmayı başardılar seçimi kazanamadık" dedi.
binali yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde ak parti'den izmir büyükşehir belediye başkanlığı için aday olmuş, kazanamamıştı.
izmir’de, liman ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında binali yıldırım'ın bacanağı cemalettin haberdar da mahkemeye çıkarılmıştı.
eski ulaştırma bakanı yıldırım'ın adı ise 17-25 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında geçmişti.
kaynak: dha
Yorumlar