Türkiye
Yine Balkanlar üzerinden geliyor
Soğuk hava dalgası bir kez daha Türkiye'ye uğruyor, havanın 10 derece soğumasıyla başta Marmara Bölgesi olmak üzere ülkenin tamamı kar yağışı alacak.
Haberin Öne Çıkanları
Antalya'da fırtına tatili
Sivas'ta yol kapandı
Ankara kar bekliyor

kar altında bir haftayı geride bırakan türkiye'ye, salı günü doğu avrupa'yı etkileyen soğuk ve yağışlı hava kütlesi ulaştı. salı gecesi ve çarşamba günü fırtınayla birlikte özellikle trakya, çanakkale ve balıkesir’e yoğun kar yağacak. hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek.
sakarya tarafında çarşamba günü sulu kar, perşembe ve cuma ise kar yağışı bekleniyor. bursa yarın yoğun kar yağışının etkisi altında kalacak.
istanbul’a salı akşamı ve gece fırtınayla beraber hava çok soğuyacak. çatalca’da yağış akşam saatlerinden sonra kara dönüşecek. yarın fırtınayla birlikte sıcaklık bir derece hissedilecek. yer yer de orta kuvvette kar yağacak.
yağış perşembe günü de devam edecek, cuma günü etkisini azaltacak. fırtına perşembe günü, kar yağışı ise cumartesi günü etkisini kaybedecek.
karadeniz'de son yılların en sert kışı
yeni gelecek soğuk dalgası karadeniz kıyılarına bir kez daha kar getirecek. çarşamba bolu ve zonguldak’tan samsun’a kadar kar yağışı ve poyraz yönlü fırtına etkisini hissettirecek.
başkentte kar yağışı başladı. [aa]
ankara'da şiddetli kar uyarısı
iç anadolu'da kar yağışı aralıklı olarak devam ederken, perşembe günü tekrar yoğunluğunu artıracak. aynı gün sıcaklık 4 derece daha azalacak.
ankara’da aralıklarla başlayan kar yağışı perşembe günü etkisini gösterecek.
ege de soğuyor
kuzey ege’de de çarşamba günü kış etkisini hissettirecek. kütahya ve uşak’ta kar yağışı başlayacak. kıyı ege’de sağanak yağmur devam edecek.
perşembe günü soğuklar güney ege’ye inecek. denizli’de kar yağışı bekleniyor.
izmir'de sağanaklara çarşamba günü soğuk hava da eklenecek. perşembe günü bozdağ’a kar yağacak.
doğuda ulaşım aksayabilir
güneydoğu’da yarın hafifleyecek kar perşembe-cuma tekrar yoğun yağacak. kar yağışının sürdüğü tunceli merkez ile mazgirt ilçesi'nde de üç gün eğitime ara verildi.
doğu anadolu’da kar yağışı yarın hafifliyor. perşembe-cuma günlük yaşamı ve ulaşımı aksatacak boyutta yoğun kar bekleniyor.
konyaaltı'nda dalgalar karayoluna taştı. [aa]
antalya'da fırtınanın etkisi azalıyor
antalya’da okulların tatil olmasına neden olan şiddetli yağış ve fırtına salı akşamı sona erecek.
geceden bu yana metrekareye 80 kilogramı aşan yağışlar cumaya kadar aralıklarla devam edecek.
adana’da ise üç gün boyunca sağanak yağmur bekleniyor.
bodrum'da tekneler battı
bodrum'da pazartesi akşam başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle turgutreis, bitez ve gümbet'te sekiz balıkçı teknesi su alarak battı.
fırtına nedeniyle kentin büyük bölümünde elektrik kesintisi meydana geldi.
sivas-malatya yolu kapandı
sivas-malatya yolu, tipi ve kar yağışı sonucu sabah saatlerinde 'tedbir' amacıyla ulaşıma kapatıldı.
görüş mesafesinin iyice düştüğü yağdonduran mevkisine kangal ve ulaş'tan araç bırakılmıyor. sivas'ın yıldızeli ilçesi'nde öğrenciler iki gün okula gitmeyecek.
gönen 'paydos' dedi
isparta merkez ile gönen ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. bölgede kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.
doğalgaz hatları etkileniyor
türkiye’de sert geçen kış ayları doğalgaz hatlarını da etkiliyor. arıza nedeniyle salı günü vanalar kapatıldı.
iran ve azerbaycan'dan türkiye'ye gaz girişinde sorun var. özellikle azerbaycan'dan şu an türkiye'ye gaz girişi yok. ülkede asıl çıkış noktası olan platformdaki arıza giderilmeye çalışılıyor.
iran'da da kompresör patladı. buradan türkiye'ye giren gaz miktarı yedide bir oranında azaldı. şimdilik rus gazının geldiği battı hattında sorun yok, ancak hat üzerindeki ukrayna, romanya ve bulgaristan'da çetin kış şartları tesisleri tehdit ediyor. enerji bakanı taner yıldız'a göre de türkiye kısa vadede gaz sıkıntısı yaşamayacak.
kaynak: ajanslar
Yorumlar