Türkiye

YÖK Başkanı'na yeni görev

YÖK Başkanlığı görevi iki sene sonra dolacak olan Gökhan Çetinsaya Başbakanlık Başmüşavirliği'ne atandı.

Konular: Türkiye
gökhançetinsaya main
YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya Başbakanlık Başmüşavirliği'ne atandı. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı-Arşiv]

yök başkanı gökhan çetinsaya, başbakan ahmet davutoğlu'nun başmüşaviri oluyor. çetinsaya'ya aynı zamanda cumhurbaşkanı onayı ile büyükelçilik sıfatı da verildi. başbakan ahmet davutoğlu da, cumhurbaşkanı erdoğan'ın başmüşavirliği görevini yürütürken aynı zamanda büyükelçi olarak atanmıştı. yeni başkan seçilinceye kadar yök başkanlığına, yök üyesi ve başkanvekili prof. m.a. yekta saraç vekalet edecek.  

başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu atama uzun süredir planlanıyordu ancak beklendi. beklenmesinin en önemli nedeni, başbakan davutoğlu'nun büyük önem verdiği akademik personele zam konusuydu. çetinsaya'nın ataması akademik personele zam yapılması ile ilgili düzenlemenin meclis'ten geçmesi ve cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından yapıldı.

çetinsaya, davutoğlu'na yakın bir isim olarak biliniyor. ikili daha önce, istanbul şehir üniversitesi ve bilim ve sanat vakfı'nda birlikte çalışmıştı.

aljazeera'nin edindiği bilgiye göre, çetinsaya, davutoğlu'nun özellikle yükseköğretim ve akademi dünyası ile ilişkilerinde en yakın isim olacak. orta ve uzun vadede ise hükümetin başta 2023 hedefindeki projeler konusunda aktif rol üstlenecek.

10 aralık 2011 tarihinde 11. cumhurbaşkanı abdullah gül tarafından yök başkanlığı'na atanan prof. dr. gökhan çetinsaya’nın görev süresi 2016'da doluyordu. 

çetinsaya kimdir?

1964 istanbul doğumlu çetinsaya, ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'nden 1985'te mezun oldu. ankara üniversitesi, university of manchester ortadoğu araştırmaları bölümü, hacettepe üniversitesi ve istanbul teknik üniversitesi insan ve toplum bilimleri bölümü'nde çalışan çetinsaya 2005'te profesör oldu. çetinsaya'nın  "osmanlı ve osmanlı ve modern türkiye tarihi, ortadoğu tarihi ve siyaseti ve türk dış politikası" alanlarında ulusal ve uluslararası birçok makalesi bulunuyor. 

2008-2011 yılları arasında istanbul şehir üniversitesi rektörlüğü görevini de yürüttü. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;