2015 Genel Seçimi

YSK'dan seçim tarihi açıklaması

YSK seçimin 1 Kasım'da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını siyasi partilerin görüşüne sundu. YSK Başkanı, 1 Kasım'ın seçim tarihi olmadığını vurguladı.

[Fotoğraf: AA]

hükümet kurulması için anayasa'daki 45 günlük sürenin dolmasına sayılı günler kalması ve seçimin yenilenmesi ihtimalinin güçlenmesi üzerine yüksek seçim kurulu (ysk) çalışmalarını hızlandırdı. bu kapsamda, milletvekili seçimi kanunu'ndaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar veren kurul, seçimin yenilenmesi kararı alınması halinde, hazırlıkların 60 günde tamamlanacağı bir taslak takvim oluşturdu.

milletvekili genel seçiminin 1 kasım'da yapılmasının planlandığı takvimde seçmen listelerine itirazlar, adaylık başvuru süreci gibi bazı konulardaki süreler kısaltıldı. taslak ysk'daki dört siyasi parti temsilcisinin görüşüne sunuldu. temsilcilerin taslak üzerinde parti yetkilileriyle yapacağı çalışmanın ardından, varsa öneri ve görüşleri ysk'ya bildirilecek.

"1 kasım seçim tarihi değil"

ysk başkanı sadi güven, birkaç tarihi içeren seçim takvimi taslaklarından birisini siyasi partilere gönderdiklerini belirterek, "seçim kararı alınmadan seçim tarihini belirlemek mümkün değil. ysk'nın da şu an itibariyle böyle bir kararı yok. yani 1 kasım diye bir seçim tarihi belirlenmesi söz konusu değil" dedi.

başkan güven, "kurulumuz mevsim şartlarını da göz önüne alarak seçimlerin düzen içinde yürütülebilmesi için hangi tarihte seçimin yapılmasının doğru olacağını, siyasi partilerin de görüşleri geldikten sonra belirleyecek. bu 1 kasım olur, 8 kasım olur, 25 ekim olur, şu an ne olur bilemem” diye konuştu.

seçim kararı alınırsa 60 gün içinde seçimin mümkün olabileceğini belirten güven, “taslak üzerinden kurul’da temsilcisi bulunan ak parti, chp, mhp ve hdp'nin görüşleri alınmak suretiyle bir tarih belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ysk görüşler doğrultusunda taslağa son şeklini vererek, kesin seçim tarihini belirleyecek.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;