Yunanistan Ekonomik Krizi

Yunanistan'da kemer sıkma önlemlerine protesto

Yunanistan meclisinde vergi ve emeklilik düzenlemelerine ilişkin yasa tasarısı mecliste onaylandı. Tasarı meclise gelmeden önce Atina'da yeni önlemleri protesto edenlerle polis arasında çatışma çıktı.

yunanistan meclisi, geçen yıl üzerinde anlaşılan 86 milyar avroluk kurtarma paketinin gelecek taksitlerini alabilmek için gerekli vergi ve emeklilik düzenlemelerini içeren yasa tasarısını onayladı.

tasarıya ilişkin görüşmelerin ardından yapılan oylamada, hükümet ortakları syriza ve bağımsız yunanlar (anel) milletvekilleri fire vermeden "evet" oyu kullandı.

300 milletvekillik yunanistan meclisinde, toplam 153 "evet" oyuna karşın, muhalefet partilerinden 143 "hayır" oyu geldi. 4 milletvekili ise parlamentoda bulunmadı.

ekonomi yönetiminin "kırmızı çizgi" olarak savunduğu vergi muafiyeti üst sınırı ise yeni düzenlemeyle birlikte 9 bin 545 avrodan 8 bin 636 avroya çekildi.

kanun paketi kapsamında gelir vergilerinde yeni artışlar gerçekleşirken, emeklilik maaşlarında ise kesintiye gidildi.

göstericiler ile polis arasında çatışma

öte yandan, hükümetin yasa tasarısını meclise sunma kararının ardından genel grev kararı alan ülkenin önde gelen sendikalarının çağrısıyla üç gün boyunca binlerce gösterici, meclisin bulunduğu sintagma meydanı'nda toplandı.

meclisteki oylamaya saatler kala bir grup gösterici ve polis arasında çatışma çıktı. göstericilerin molotof kokteyli ve sandalye atması üzerine polis göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi. olaylarda 9 kişi gözaltına alındı.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;