Afrika

Yüzyılın en büyük elması Botswana'da çıktı

Botswana'daki bir madende yüzyılın en büyük elması çıkarıldı. Taş, aynı zamanda yer altından çıkarılan en büyük ikinci elmas parçası olarak rekor kırdı.

Konular: Afrika

afrika'da maden işleten kanada merkezli lucara şirketi, botsvana'da işlettiği karowe elmas madeninde bin 111 karatlık bir elmas keşfettiklerini duyurdu. bugüne kadar yer altından çıkarılan en büyük ikinci elmasın ölçüleri 6,5, 5,6 ve 4 santimetre. şirket, aynı madende 813 ve 374 karatlık iki elmas daha çıkardı.

dünyanın en büyük elması 1905 yılında güney afrika'da keşfedilen 3 bin 106 karatlık cullinan elmasıydı. bu elmasın kesilen parçaları ingiliz kraliyet ailesine ait mücevherlerde kullanıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;