Davos

‘Zenginler demokrasi için tehdit’

Dünya servetinin yarısı 85 zenginin. Hayır kuruluşu Oxfam'ın raporuna göre, zengin ile fakir arasındaki uçurumun büyümesinde çıkarılan yasaların etkisi büyük.

Konular: Dünya, Ekonomi
Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos'taki toplantısına 40’tan fazla devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor. [Reuters]

ingiltere merkezli yardım kuruluşu oxfam, davos’taki dünya ekonomik forumu öncesi gelir adaletsizliğiyle ilgili rapor yayımladı.

raporda “on yıllardır zenginler başarıyla politikalar dayatıyor. bunların arasında finansal serbestlik, vergi cennetleri ve gizlilik, rekabeti engelleyen iş pratikleri, yüksek gelire düşük vergi ve çoğunluğun faydalandığı kamu hizmetlerine kesinti yapılması yer alıyor” ifadeleri yer aldı.

ayrıca yetmişli yılların sonundan beri 30 ülkeden 29’unda zenginlerin ödediği vergi oranının azaldığına da dikkat çekildi.

raporda elitlerin kanunları kendi çıkarlarına göre şekillendirerek demokrasiyi tehdit ettikleri de vurgulanıyor. oxfam, zenginlerin ve dünya liderlerinin bir araya geldiği dünya ekonomik forumu'nun gösterişli kayak merkezlerinin bulunduğu davos’ta düzenlenmesini de eleştiriyor.
 
dünya ekonomik forumu da 2014 yılındaki en büyük küresel riskin zengin ve fakir arasındaki uçurum olduğunu açıkladı. bu yılki toplantıların en önemli başlıklarından biri eşitsizlik olacak.

dünya konomik forumu’nun bu yılki toplantısına 40’tan fazla devlet ve hükümet başkanının yanı sıra pek çok önemli şirketin sahibi ve yöneticileri katılacak.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;