sezonun yedinci haftasında namağlup lider olan anadolu efes, 2 galibiyetle on birinci sırada yer alan pınar karşıyaka’yı konuk etti. maçtan istanbul temsilcisi 79-74 galip ayrıldı.
Lokavt
"ersan gitmek istemiyor, biz de onu tutmak istiyoruz. daha uzun yıllar birlikte çalışmak istiyoruz. ama durumun tam olarak ne olduğunu konuşacağız. ersan'ın burada kalması için elimizden geleni yapacağız"
ufuk sarıca
anadolu efes antrenörü
maça ersan ilyasova, stanko barac ve sasha vujacic’in basketleri ile başlayan ev sahibi takım, ilk 5 dakikayı 11-5 üstün geçti. goran ikonic’e hücumda skor olarak katkı vermeye başlayan ilkan karaman ile pınar karşıyaka 11-12 öne geçti. iki takımın denk mücadelesinde ilk periyot 16-16’lık eşitlikle tamamlandı. ikinci periyoda sasha vujacic’in arka arkaya bulduğu basketlerle başlayan lacivert beyazlılar, goran ikonic’i durdurmakta zorlanırken mire chatman’in 3 sayılık basketi sonrasında 15. dakikada 2 sayı geriye düştü (25-27). dusko savanovic ile etkili olmaya çalışan rakibine jovo stanojevic ile engel olan izmir temsilcisi, ilk yarının sonlarına doğru iyi savunma yapmasa da soyunma odasına 35-36 önde gitti.
ikinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken pınar karşıyaka, goran ikonic-alper saruhan ikilisi ile istanbul temsilcisi ise ersan ilyasova ve sasha vujacic ile skor üretti. hücum organizasyonlarında kerem tunçeri ile başarılı olan anadolu efes tekrar üstünlüğü ele geçirdi (50-45). ev sahibi takım ersan ilyasova’nın basketi ile son periyoda 56-51 önde girdi. final periyoduna dusko savanovic ile farkı 9 sayıya çıkartarak başlayan lacivert beyazlılar, cenk akyol’un 3 sayılık basketi ile skoru 66-54’e taşıdı. mola dönüşünde jovo stanojevic-ahmet erdoğan ikilisi ile üst üste basketler bulan pınar karşıyaka yakaladığı 12-0’lık seriyle 36. dakikada skorda eşitliği yakaladı (66-66). son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan maçta cenk akyol ve doğuş balbay ile potasındaki sayılara karşılık veren istanbul temsilcisi üstünlüğünü korumayı başararak maçtan 79-74 galip ayrıldı.
Diğer maçlar
hacettepe 73-67 tofaş
banvit 77–75 antalya b.b.
olin 81-60 bandırma
erdemir 92-73 türk telekom
karşılaşmanın en skorer oyuncusu 20 sayı ile pınar karşıyaka'dan stanojevic olurken, anadolu efes'te ise 4 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. ev sahibi takım, izmir temsilcisine ribauntlarda da 42-37 üstünlük sağladı.
bu arada, pınar karşıyaka'da hafta içinde yapılan antrenmanda sol dirseğinden sakatlanan birkan batuk, karşılaşmada forma giyemedi.
salon: sinan erdem
hakemler: mehmet keseratar-zafer yılmaz-ismail aydın
anadolu efes (79): doğuş balbay 4 (3 ribaund-1 asist), kerem tunçeri 8 (3 ribaund-6 asist), cenk akyol 9 (2 ribaund-2 asist), esteban batista 4 (3 ribaund), sasha vujacic 11 (5 ribaund-4 asist), dusko savanovic 15 (7 ribaund-1 asist), ersan ilyasova 12 (8 ribaund-1 asist), ermal kurtoğlu (1 asist), sinan güler 5 (3 ribaund-1 asist), stanko barac 11 (4 ribaund)
pinar karşiyaka (74): goran ikonic 15 (2 ribaund-1 asist), jovo stanojevic 20 (5 ribaund-3 asist), emre bayav 2 (5 ribaund), ahmet ali erdoğan 12 (2 asist), alper saruhan 5 (6 ribaund-1 asist), ilkan karaman 5 (5 ribaund), mire chatman 14 (7 ribaund-2 asist), brandon de bodwry 1 (3 ribaund),
1.periyot: 16-16
2.periyot: 19-20
3.periyot: 21-15
4.periyot: 23-23
kaynak: ajanslar
Yorumlar