Arsenal'in üçüncü transferi Cazorla

İngiliz Kulübü, Köln'den Lukas Podolski ve Montpellier'den Olivier Giroud'un ardından, Malaga'nın İspanyol orta saha oyuncusunu da kadrosuna kattı.

Konular: Futbol

Haberin Öne Çıkanları

Cazorla 27 yaşında

Bonservisi açıklanmadı

Orta sahada görev yapıyor

Cazorla, İspanya Milli Takım formasını 45 kez giydi. [arsenal.com]

dünya ve avrupa şampiyonu ispanya milli takımı'ndan ingiltere premier lig'e gelen son isim orta saha oyuncusu santiago (santi) cazorla gonzalez oldu. geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan arsenal, malaga'nın ispanyol milli oyuncusunu kadrosuna kattı. 

'Büyük katkı verecek'

"bizim için iyi bir transfer oldu. kulübe büyük katkıda bulunacak uluslararası düzeyde bir futbolcu. oldukça hızlı bir isim. ofansif anlamda her bölgede oynayabilecek kapasitede. arsenal için büyük bir transfer. takımımıza katıldığı için çok mutluyum."

arsene wenger
arsenal menajeri

arsenal resmi sitesi aracılığıyla bu transferi duyururken, cazorla ile yapılan anlaşmanın süresi ve 27 yaşındaki oyuncuya için ispanyol kulübü malaga'ya ödenecek bonservis bedeli açıklanmadı. 
 
ingiliz basını ise arsenal'in, malaga'ya 20 milyon euro ödeyeceğini yazdı. 
 
transferinin ardından ilk kez konuşan santi cazorla, robert pires ve cesc fabregas ile yaptığı görüşmelerin arsenal'e transfer olmasında etkili olduğunu söyledi. pires'in, arsenal'e gelmesi için tavsiyelerde bulunduğu belirten cazorla, vatandaşı fabregas'ın da londra'da çok mutlu olacağını söylediğini açıkladı. 
 
arsenal'e çabuk uyum sağlayacağına inanan cazorla, vatandaşları silva, mata, torres ve reina gibi ingiltere'de başarılı olmak istediğini belirtti. 
 
santi cazorla, arsenal formasıyla ilk maçını premier lig'in ilk haftasında sunderland karşısında oynayacak. cazorla, emirates stadı'ndaki maçta taraftarlarıyla ilk kez buluşacak. 
 
orta sahada görev yapan cazorla'nın bu mevkide vatandaşı mikel arteta ile birlikte mücadele etmesi bekleniyor. 
 
geçtiğimiz sezon la liga'da malaga'nın ligi real madrid, barcelona ve valencia'nın arkasında 4. sırada bitirmesinde büyük rol oynayan cazorla, ispanya milli takımı'nın 2008 ve 2012 avrupa futbol şampiyonası kadrolarında da yer aldı. 
 
ispanyol takımı oviedo'da alt yapı eğitimini alan cazorla, uzun yıllar formasını giyeceği villarreal'de profesyonel kariyerine başladı. aralıklarla toplam 7 yıl formasını giydiği 'sarı balinalar' ile 185 maça çıkan cazorla, 2007 yılında ispanya'da yılın futbolcusu seçildi. 
 
27 yaşındaki oyuncu, ispanya milli takım formasını da 45 kez giydi. 
 
geçtiğimiz sezonun başında katar yatırım fonu'nun hisselerini satın aldığı malaga'ya transfer olan cazorla, attığı frikiklerle de dikkat çeken bir isim. 
 
kaynak: ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;