Avni Aker'den gol çıkmadı

Eski Trabzonsporlu Burak Yılmaz'a gösterilen yoğun tepkiler altında oynanan maç 0-0 sona erdi. Galatasaray, ilk yarıyı 33, Trabzonspor da 24 puanda tamamladı.

Konular: Futbol

Haberin Öne Çıkanları

Burak Yılmaz'a tepki

Golsüz bitti

İlk yarı lider G.Saray

Burak Yılmaz'a maç boyunca büyük tepkiler gösterildi. [AA]

türkiye süper lig'de ilk yarının son haftasında lider galatasaray, trabzonspor deplasmanına konuk oldu. 

son yıllarda sarı kırmızılı ekibin trabzonspor'un yıldız oyuncularını transfer etmesiyle gelişen polemiklerle başka bir boyut altında da oynanan karşılaşma golsüz sona erdi. 
 
ilk yarıyı lider bitirmeyi daha önce garantileyen galatasaray puanını 33'e yükseltirken iki haftadan beri galibiyet alamayan karadeniz temsilcisi de 24 puana çıktı. 
 

'Sadece Şenol Güneş'

"sadece şenol hoca benim için farklıdır. diğer kişilerin hiçbir önemi yok. bana sahip çıktığı için ona teşekkür ederim. eşantiyon diye geldiğim kulüpten 5 milyon euro kazandırarak gittim. sembol olmuş isimlerden daha fazla katkım oldu. vefa duygusu olmayanlar için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" 

burak yılmaz
galatasaray futbolcusu
öte yandan trabzonsporlu halil altıntop ve ikiz kardeşi hamit altıntop türkiye'de ilk kez karşı karşıya geldi. 
 
galatasaray'da fatih terim sahaya fenerbahçe karşısında sürdüğü 11 ile çıktı.  4 eski trabzonsporlunun 18 kişilik kadroda bulunduğu sarı kırmızılılarda umut bulut, selçuk inan ve burak yılmaz ilk 11'de sahaya çıktı, engin baytar da  yedekler arasında yer aldı.
 
karadeniz ekibinde sakatlıkları nedeniyle bamba, colman, mustafa ile antrenman eksiği bulunan soner'in yanı sıra janko da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. sakatlığı düzelen alanzinho ise yedekler arasında yer aldı. 
 
burak yılmaz'a tepki
 
trabzonspor taraftarları geçen sezon 33 gol ile gol kralı olduktan sonra sözleşmesindeki "5 milyon euro ödenmesi halinde serbest kalır" maddesinden yararlanarak galatasaray'a giden eski oyuncusu burak yılmaz'a tepki gösterdi. 
 
hüseyin avni aker stadı'na sarı-kırmızılı takımın otobüsünün geldiği sırada bordo-mavili taraftarlar olumsuz tezahüratlarla burak'a tepkilerine devam etti. 225 gün sonra çıktığı hüseyin avni aker stadı'nda sahada ısınan burak'ın kaleye gönderdiği her şutta taraftarlar oyuncuyu yuhaladılar. 
 
taraftarlar, "futbolcular gider adamlar kalırlar" şeklinde açtıkları pankartlarla da eski oyuncularına tepki gösterdi. 
 
iki takımda karşılaşmaya top kayıplarıyla başladı. orta alanda yaşanan pas trafiğinde iki takımda topu ayakta tutmakta zorlanınca oyunda denge kurulamadı.
 
devreyi lider bitirmeyi garantileyerek maça çıkan galatasaray, 10. dakikadan itibaren çok adamla trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı.
 
sarı-kırmılızılı ekip ilk tehlikeli atağını 15. dakikada albert riera ile yakaladı. hamit'in ceza yayı sağ yan tarafında çıkardığı pasta riera'nın yerden vuruşu direk dibinden auta çıktı.
 
trabzonspor, riera'nın pozisyonuna 3 dakika sonra olcan adın ile karşılık verdi. sağ kanattan halil'in ceza yayına doğru çıkardığı pasta olcan'ın sert vuruşunda muslera topu kornere çeldi.
 
konuk galatasaray 24. dakikada burak yılmaz ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. amrabat'ın ceza sahasına gönderdiği pasta hafif sağ çaprazdan burak'ın yaptığı vuruş uzak direk dibinden auta çıktı.
 
çabuk çıkmaya çalışarak gol arayan trabzonspor karşısında 20. dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline alan bir galatasaray ile karşı karşıya kaldı.
 
kontra atak sonucu galatasaray savunmasını az adamla yakalayan trabzonspor gole yaklaşan taraf oldu. ceza sahasına giren adrian'ın vuruşunu muslera çeldi. dönen topta olcan'ın yağtığı vuruşta da muslera başarılı bir kurtarış yaptı, pozisyon için de ofsayt bayrağı kalktı.
 
kalan dakikalarda da iki takım gol bulamayınca karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

o an


eski trabzonsporlu burak yılmaz'a atılan yabancı maddeden giray kaçar da etkilendi. [aa]
 
şenol güneş devreye değişiklikle başladı. henrique yerini aykut akgün'e bıraktı. trabzonspor ikinci yarıya üst üste pozisyonlar bularak başladı. galatasaray kalesinde tehlike oluşturan bordo-mavililer sonuç alamadı.
 
maçın 59. dakikasında oyun tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle kısa süreliğine durdu. 61. dakikada fatih terim'den iki hamle birden geldi. yetka ile aydın, umut ve amrabat'ın yerine oyuna girdi.
 
ikinci yarıda galatasaray kısa paslarla rakip savunmayı aşmaya çalışırken, trabzonspor ise rakip sahada top tutmakta zorlandı.
terim, 76. dakikada son kozunu kullandı. hamit altıntop oyundan çıkarken yerine elmander dahil oldu.
 
trabzonspor, adrian ile inanılmaz bir gol kaçırdı. soldan ceza sahasına giren olcan'ın içeri çevirdiği topa ilk anda adrian vuramadı..altıpas önüde kalan topta adrian'ın sağ ayağıyla yaptığı vuruş üstten auta çıktı.
 
karşılaşmanın son bölümleri de karşılıklı ataklarla geçilince ilk yarının son maçında gol sesi çıkmadı.
 
trabzonspor: 0 - galatasaray: 0
stat: hüseyin avni aker
hakemler: yunus yıldırım, mustafa emre eyisoy, cem satman
trabzonspor: onur, serkan, giray, celustka, emerson, zokora, sapara (dk. 73 alanzinho), adrian, olcan, halil altıntop (dk. 90 4 emre), henrique (dk. 46 aykut)
galatasaray: muslera, eboue, semih, dany, riera, melo, hamit altıntop (dk. 76 elmander), selçuk, amrabat (dk. 61 yekta), umut (dk. 61 aydın), burak
sarı kartlar: dk. 85 adrian (trabzonspor), dk. 89 melo (galatasaray)

süper lig'de haftanın sonuçları:
 
akhisar 0 - 0 orduspor
besiktas 3 - 1 kayserispor
kasımpaşa 0 - 2 istanbul buyuksehir
fenerbahce 1 - 3 karabükspor
sivasspor 3 - 1 elazığspor
bursaspor 0 - 0 gençlerbirligi
gaziantepspor 2 - 1 mersin
antalyaspor 2 - 1 eskişehirspor
trabzonspor 0 - 0 galatasaray
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;