Avrasya Maratonu'nda galipler Afrika'dan
İstanbul'da 33. düzenlenen yarışı erkeklerde geçen yılın yılın birincisi Kenyalı Vincent Kiplagat, kadınlardaysa Etiyopyalı Alemitu Abera kazandı.
Haberin Öne Çıkanları
Kiplagat 2.10.58'le kazandı
Tek başına finişe geldi
15 km'ye Etiyopya damgası
Foto galeri
Avrasya Maratonu'na Afrika damgası
22 fotoğraf
33. kıtalararası avrasya maratonu afrikalı atletlerin üstünlüğü ile geçti. maratonun bu yılki ayağında erkeklerin galibi kenyalı atlet vincent kiplagat olurken ve kadınlarda zafere etiyopyalı atlet alemitu abera
erkeklerde yarışın büyük bir bölümünü etiyopyalı tarıku jufar ile birlikte önde götüren kiplagat, gülhane parkı'ndaki hafif yokuşta jufar'ı geride bırakarak, tek başına sultanahmet at meydanı'ndaki finişe geldi.
kiplagat, 2.10.58'lik derecisiyle birinci olurken, jufar 2.11.31'lik derecesiyle ikinciliği, etiyopyalı tsegay gebreselassie ise 2.13.39'luk derecesiyle üçüncülüğü elde etti.
kadınlarda ise ilk üç sırayı etiyopyalı atletler elde etti. alemitu abera, 2.27.56'lik derecesiyle birinciliği kazanırken, fatuma sado 2.28.01'lik derecesiyle ikinci, tsega gelaw da 2.28.38'lik derecesiyle üçüncü oldu.
15 kilometre yarışı
yarış kapsamındaki 15 kilometrelik koşuda ise erkeklerde etiyopyalı atsedu tsegay, kadınlarda ise aynı ülkeden sosena gezaw birinci oldu.
boğaziçi köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden koşuya başlayan atletler, beşiktaş ve unkapanı'nın ardından yine sultanahmet at meydanı'nda finişe geldi.
15 kilometrelik yarış sonunda erkeklerde etiyopyalı atsedu tsegay 44.05'lik derecesiyle birinci, yine etiyopya'dan abayneh ayele 44.13'lük derecesiyle ikinci ve kenya'dan kiprotich yegon 44.25 derecisiyle üçüncü oldu. türk atlet ali haydar tekgöz ise 46.32'lik derecesiyle koşuyu beşinci sırada tamamladı.
kadınlarda ise etiyopyalı sosena gezaw 50.45'lik derecesiyle birinci olurken, binnaz uslu 53.29'luk derecesiyle ikinci, özlem kaya ise 55.31'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.
'halk soğuğa aldırmadı'
maratonda sekiz kilometrelik halk koşusu ve yürüyüşünün startını veren istanbul büyükşehir belediye başkanı kadir topbaş, istanbulluların soğuğa ve yağışa aldırış etmeden bu etkinliğe katıldığını söyledi.
topbaş, anadolu yakasından boğaziçi köprüsü gişelerinin yaklaşık 600 metre gerisinden başlayan halk yürüyüşünün startından önce yaptığı açıklamada, ''artık halk yürüyüşü diyoruz, koşu demiyoruz. köprüde piknik yapmak da yok. keyifli bir gün'' dedi.
kaynak: ajanslar
Yorumlar