Bryant: Beşiktaş'ın teklifini düşünüyorum
Los Angeles Lakers'ın yıldız ismi, bir dizi tanıtım etkinliğine katılmak için İstanbul'a geldi. Kobe, ilk etapta gençlerle buluştu.
Konular:
NBA
Haberin Öne Çıkanları
Kobe İstanbul'da
Gençlerle buluştu
3'te 0 yaptı

dünyaca ünlü nba yıldızı kobe bryant, istanbul'da yenilen iki basketbol sahasının açılışını yaptı.
kobe bryant, istanbul büyükşehir belediyesi başkan yardımcısı göksel gümüşdağ ile birlikte caddebostan'da nike ve istanbul büyükşehir belediyesi tarafından yenilenen basketbol sahalarının açılışını gerçekleştirdi.
açılış töreninde kobe bryant'a, ingilizce 'hoşgeldiniz' diyen gümüşdağ, istanbul'un 2020 olimpiyat oyunları ile avrupa futbol şampiyonası'nı düzenlemek için aday olduğunu belirterek, "türkiye'de beşiktaş, fenerbahçe, galatasaray gibi büyük takımlar var. seni bu takımlarda görmek isteriz" ifadelerini kullandı. yıldız oyuncu, gümüşdağ'ın sözlerine gülerek, "kim bilir, umuyorum" dedi.
açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kobe bryant, istanbul'u çok beğendiğini belirterek, "bana tarif edildiğinden daha güzel bir şehir buldum. çocuklar için, geleceğin yıldızları için basketbol sahaları çok önemli. burada önemli yıldızlar yetişmesini ve onların basketbola kazandırılmasını umuyorum. ben basketbolu çok seviyorum, buradaki tutkuyu gördükçe çok mutlu oldum. basketbolu benim kadar seven insanları görünce çok mutlu oldum" diye konuştu.
bir basın mensubunun kendisini transfer etmek isteyen beşiktaş'ın teklifini düşünüp, düşünmediğine ilişkin sorusunu, bryant, "hala düşünmeye devam ediyorum. buradaki atmosfer o kadar tatlı ki hala düşünmeye devam ediyorum" şeklinde cevaplandırdı.
nba'de forma giyen türk oyuncular hidayet türkoğlu ve mehmet okur'u beğendiğini anlatan kobe bryant, "ikisi de çok klas oyuncular" ifadesini kullandı.
futbolda ispanya'nın barcelona takımını takip ettiğini anlatan abd'li oyuncu, barcelona'nın yıldız futbolcusu messi için "dünyanın en iyi futbolcusu" dedi.
kobe bryant, bir süre sohbet ettiği genç basketbol oyuncuları ile antrenman yaptı.
çeşitli okullardan gelen genç basketbolcuların sorularını da yanıtlayan kobe bryant, yaptığı her işte başarılı olmaya çalıştığını anlatarak "ben her şeyde en iyi olmaya çalışıyorum. ne olursa en iyi şekilde yapmak istiyorum. hiçbir şeyde daha sonra keşke demek istemiyorum. bunun için her şeyimi ortaya koymaya çalışıyorum. size tavsiyem eğer her şeyinizi vermeyecekseniz, o işi hiç yapmayın daha iyi. bu zaman kaybından başka bir şey olmaz" diye konuştu.
bryant, takım liderliğiyle ilgili bir soruya ise "önce arkadaşlarınızı daha sonra kendinizi düşünmelisiniz " cevabını verdi.
bu arada, açılışta 3 kez üç sayılık basket atışı deneyen ve başarılı olmayan yıldız oyuncu, daha sonra smaç ile topu çembere soktu. basketbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği abd'li oyuncu, daha sonra alkışlar arasında basketbol sahalarından ayrıldı.
uruguaylı kaleci muslera, bryant'tan eldivenlerini imzalamasını isterken, elmander ve melo yıldız basketbolcuyla fotoğraf çektirdi.
kaynak: anadolu ajansı
kobe bryant-ufuk ceylan ile penaltı yarışı yaptı

nike'ın davetlisi olarak istanbul'a gelen dünyaca ünlü abd'li basketbol oyuncusu kobe bryant, yarın spor toto süper lig'de eskişehirspor ile karşılaşacak olan galatasaray'ın türk telekom arena'da yaptığı antrenmanı ziyaret etti.
kobe bryant, antrenmanda oyuncularla tek tek selamlaştı. fatih terim ile de bir süre sohbet etti. fatih terim, bryant'a futbolcuların imzaladığı bir forma hediye etti. bryant, verilen formayı giyerek, basın mensuplarına poz verdi.
top sektiren bryant, daha sonra kaleci ufuk ceylan'ın geçtiği kaleye penaltı atışı denedi. 3 penaltı atışından birini gole çeviren bryant, daha sonra ufuk ceylan'ın eldivenlerini alarak kaleye geçti. ufuk ceylan, kobe bryant'ın koruduğu kaleye yaptığı penaltı atışlarının tümünü gole çevirdi.
uruguaylı kaleci muslera, bryant'tan eldivenlerini imzalamasını isterken, elmander ve melo yıldız basketbolcuyla fotoğraf çektirdi.
ziyaretin sonunda galatasaraylı yöneticilerden sedat doğan, kobe bryant'a günün anısına bir şilt verdi. sedat doğan, kulübün de sponsorlarından nike'a teşekkür etti. nike ile olan ilişkilerini her zaman bir ortaklık olarak gördüklerini kaydeden doğan, "nike dünyanın en büyük basketbol yıldızını arena'ya getirdi. bizim için kendileriyle yapmış olduğumuz ortaklık çok önemli. kobe'ye de (hoşgeldin) diyorum. kobe'yi burada görmek çok büyük bir mutluluk" dedi.
kaynak: anadolu ajansı
Yorumlar