Cenevre-2 öncesi kamp ziyareti
Suriye'ye komşu ülkelerin heyetleri, krize siyasi çözüm üretme amaçlı Cenevre-2 toplantısı öncesi insani duruma dikkat çekmeye çalışacak.

türk dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, bm mülteciler yüksek komiseri antonio gutterres ve suriye'ye komşu ülkelerden heyetlerle bugün şanlıurfa harran'daki kökenli konteyner kentini ziyaret edecek. irak dışişleri bakanı hoşyar zebari de heyette.
heyetlerle akşam yemeği yiyen davutoğlu, ziyaretin cenevre-2 öncesinde suriyeli sığınmacıların çektiği acıları dinlemek ve bu trajediyi dünya kamuoyuna bir kez daha duyurmak için önemli olduğunu belirtti.
davutoğlu, suriye'deki kayıpların bir istatistik olarak görülmemesi gerektiğini ve krize acil çözüm için şanlıurfa'dan kuvvetli bir çağrı yapılacağını söyledi.
guterres de, "büyük acılar çeken suriye halkının belki de tek ve en büyük şansı türkiye gibi komşulara sahip olması. uluslararası toplum da türkiye ve diğer komşu ülkelerin bu çabalarına daha fazla yardım ve çözüm yönünde etkin adımlarla karşılık vermeli" dedi.
irak dışişleri bakanı hoşyar zebari de, krize siyasi bir çözüm bulunmadan suriye'nin acılarının dinmeyeceğini, bu sebeple cenevre-2'nin başarılı olmasını dilediklerini söyledi. ürdün panlama ve uluslararası işbirliği bakanı ibrahim saif de yemekteydi. cenevre-2'nin başarılı olması için ülkesinin her türlü çabayı göstereceğini belirtti.
yemeğe mısır dışişleri bakan yardımcısı randa habib hassan ve lübnan'ın ankara büyükelçisi de katıldı.
bugün yapılacak kamp ziyaretinin ardından heyet, şanlıurfa'daki hastanelerde kalan suriyeli sığınmacıları ziyaret edecek.
kaynak: al jazeera
Yorumlar