Cezanne'ın tablosu Sırbistan'da bulundu

2010 yılında İsviçre'den çalınan 'Kırmızı Yelekli Çocuk' adlı eser, Belgrad yakınlarında bir aracın bagajında ele geçirildi.

Haberin Öne Çıkanları

Bagajdan çıktı

Değeri 100 milyon euro

İki yıl önce çalındı

Sırp polisi düzenlenen basın toplantısında tabloyu korumaya aldı. [Reuters]

sırbistan'da düzenlenen operasyonda, ünlü ressam paul cezanne'ın, isviçre'den çalınan ve 100 milyon euro değerinde olduğu bildirilen ‘kırmızı yelekli çocuk’ adlı tablosu bulundu.

sırp polisi, düzenlediği operasyonda, organize suç örgütü lideri ivan pekoviç'in aracını başkent belgrad yakınlarında durdurdu. yapılan aramada, çalıntı tablo aracın bagajında ele geçirildi.

polis yetkilileri, pekoviç ile üç kişinin tutuklandığını, bu kişilerin taşıdığı 1.5 milyon euro nakit para ile çeşitli silahlara el konduğunu belirtti.

sırp savcı miljko radisavljeviç, gelişmeler sonrası, “isviçre polisi ile ortaklaşa etkileyici bir operasyon gerçekleştirdik” dedi.

olayla ilgili olarak sırbistan içişleri bakanı ivica daçiç de gün içinde basına bir açıklama yapacak. 

iki yıl önce çalınmıştı

‘kırmızı yelekli çocuk’ adlı tablo 2010 yılında isviçre ulusal müzesi'nden çalınmıştı.

uzmanlar, hırsızların isveç müzesindeki düşük güvenlik önlemlerinden faydalandıklarını ancak tablonun önemini ve bu kadar değerli bir eseri satmanın ne kadar zor olacağını hesaba katmadığını düşünüyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;