Çin büyüme tahminini düşürdü
Dünyanın ikinci büyük ekonomisi, euro krizinin etkisiyle 2012'ye yönelik büyüme tahminini yüzde 7,5'e çekti.
Haberin Öne Çıkanları
Euro krizi Çin'i vuruyor
İç tüketim artmalı
Enflasyon hedefi yüzde 4

çin başbakanı wen jiabao ulusal halk kongresi'nin yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, geçen yıl yüzde 9,2 büyüyen ülke ekonomisinin bu yıl yalnızca 7,5 büyümesinin beklendiğini bildirerek, ülkenin geleceği için iç tüketimdeki artışın önemine dikkati çekti.
hükümet geçen yıl açıkladığı tahminlerinde, ekonominin bu yıl yüzde 8 büyüyeceğini öngörmüştü.
dünyanın ikinci büyük ekonomisi çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası (gsyh) geçen yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 9,7, ikinci çeyrekte yüzde 9,5, üçüncü çeyrekte yüzde 9,1 ve dördüncü çeyrekte ise yüzde 8,9 artış göstermişti.
çin ekonomisi, en büyük ihracat pazarı olan euro bölgesi'ndeki borç krizinden ciddi bir biçimde etkilenmeye başladı. başbakan jiabao, dış ticarette büyüme hedeflerinin bu yıl yüzde 10 olduğunu belirtti.
çin'in ihracatı geçen yıl yüzde 20,3, ithalatı ise yüzde 24,9 artış kaydetmişti.
hükümetin bu yıl için enflasyon hedefi ise yüzde 4 oldu.
kaynak: ajanslar
Yorumlar