Derbiyi holiganlar bitirdi

Süper Lig'deki Beşiktaş-Galatasaray derbisi taraftarların sahaya inmesi sonucu hakem tarafından tatil edildi.

Konular: Futbol
Olimpiyat Stadı'nda kurallar gereği Galatasaraylı taraftarlar yer almadı. [AA]
türkiye süper ligi'nde seyirci rekorunun kırıldığı maç olarak başladı, tribün olayları yüzünden tamamlanamayan ilk derbi olarak noktalandı.
 
beşiktaş ile galatasaray arasında atatürk olimpiyat stadı'dan oynanan beşinci hafta mücadelesinin üçüncü uzatma dakikasında taraftarlar sahaya girdi, hakem fırat aydınus maçı tatil etti. 
 
galatasaraylı felipe melo'nun kırmızı kart görmesini takiben patlayan olaylarda 67 kişi polis tarafından gözaltına alındı, ifadeleri alındıktan sonra yargılanmak üzere serbest bırakıldı. bu kişiler bir yıl boyunca spor müsabakalarına giremeyecek. 
 

Olaylı derbiden kareler

türkiye futbol federasyonu kararını hafta içinde açıklayabilir. maç ya tatil edildiği andaki skorla ya da 3-0 olarak galatasaray lehine tescil edilecek. beşiktaş en az beş maç seyircisiz oynama cezası da alabilir.
 
orman: güvenlik görevlisi taraftardan kaçmaz

beşiktaş başkanı fikret orman, sahaya giren taraftarın kamu malına zarar vermediğini fakat haklarında maddi tazminat davası açacaklarını söyledi.

orman, taraftardan kaçan güvenlik görevlileri hakkında da "hiçbir yerde güvenlik görevlileri taraftardan kaçmaz" dedi. beşiktaş, güvenlik şirketiyle sözleşmesini feshedecek.

rekor seyirci 
 
lige ilk dört maçını kazanarak giren beşiktaş'ı galatasaray karşısında izlemek için resmi kayıtlara göre 76 bin 127 kişi tribündeydi. bu, süper lig tarihine seyirci rekoru olarak geçti.
 
taraftarlarının desteğini arkasına alan siyah-beyalı takım ilk yarıyı hugo almeida'nın golüyle önde kapattı. 
 
hafta arasındaki real madrid hezimetinden sonra lige konsantre olmaya çalışan konuk galatasaray ikinci yarıda skoru lehine çevirdi. didier drogba'nın golleriyle durum 2-1 oldu.
 
melo'nun kırmızı kartı
 
galatasaray üç maçlık beraberlik serisini beşiktaş galibiyetiyle noktalamaya hazırlarken, brezilyalı felipe melo beşiktaş'ta forma giyen vatandaşı ramon motta'ya yaptığı sert hareket sonrası oyundan atıldı. 
 
melo ile motta arasındaki gerginlik, ardından galatasaraylı futbolcunun sahayı terk ederken formasını çıkarıp tribünlere göstermesi fitili ateşledi. 
 
yüzlerce kişi sahaya girerken, futbolcular ve hakemler soyunma odasına kaçtı. bazı polisler sahaya giren taraftarlara biber gazı spreyi ile müdahale etti.
 
olaylı derbinin ardından iki takım da uzun süre statta bekletildi. beşiktaş kafilesi iki, galatasaray kafilesi ise iki buçuk saatlik bekleyişin ardından atatürk olimpiyat stadı'ndan ayrıldı. 
 
takımlar, güvenlik ve stat çevresindeki yollarda oluşan trafik nedeniyle statta tutuldu.
 
galatasaray kulübü ise, başkan ünal aysal'ın internet sitesindeki "dostumuz ve rakibimiz beşiktaş karşısında üstün bir başarı sergileyen bütün oyuncularımızı kutluyor, özen ve gayretleri için teşekkür ediyorum" açıklaması dışında şu ana kadar sessiz.
 
siyah-beyazlıları bekleyen ceza
 
beşiktaş'ı bekleyen seyircisiz maç oynama cezası dışında, olaylarda sorumlu görülen futbolcu, idareci ya da teknik adamlar da federasyon tarafından cezalandırılabilir.  
 
14 mart 2010 tarihinde yine olimpiyat stadı’nda oynanan istanbul bb-diyarbakırspor maçında evsahibi 1-0 öndeyken konuk ekip taraftarları sahaya inmiş, mücadele o anki skorla tescil edilmişti. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;