Emenike ifade verdi

Rusya'da bulunduğu için savunması alınamayan Nijeryalı futbolcu, Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçından önce İstanbul'a gelerek hakim karşısına çıktı.

Konular: Spor, Futbol

Haberin Öne Çıkanları

Emenike duruşmalara katılmayacak

Avukatı temsil edecek

Nihai karar 27 Eylül'de

Emenike şike davasında ifade veren son isim oldu. [AA]

türk futbol'unda şike davasında savunması alınamadığı için dosyası ayrılan spartak moskova'nın nijeryalı oyuncusu emanuel emenike, çağlayan'daki istanbul adalet sarayı'na gelerek ifade verdi.

fenerbahçe'nin, spartak moskova ile oynayacağı şampiyonlar ligi rövanş maçından önce istanbul'a gelen emenike'nin, 16. ağır ceza mahkemesi'ndeki ifadesi yaklaşık iki saat sürdü. 
 
emenike'nin ifadesinden sonra mahkeme heyeti, nijeryalı oyuncunun bundan sonraki duruşmalara gelme zorunluluğunu kaldırdı. emenike ile ilgili konularda avukatının duruşmada bulunması yeterli görüldü. 
 
27 eylül'de görülecek duruşmada savcı mütalasını verecek ve mahkeme emenike ile ilgil nihai kararını açıklayacak. 
 
iki saat süren ifadesinde suçsuz olduğunu belirten emenike "menajerimin benden habersiz, benim adımı kullanarak anlaşma yaptığına inanmıyorum. kendisine güveniyorum" dedi.
 
mahkeme başkanı ekinci'nin, "maç satma ile ilgili teklif gelse tepkin ne olur?" sorusuna emenike şöyle yanıt verdi: ben hayatım boyunca böyle bir şey yapmadım. böyle bir şey yapsam sevenlerimi üzer, hayal kırıklığına uğratırdım." 
 
menajeri erdem konyar ile sami dinç arasında maçtan önce yapılan konuşmalar ile ilgili bir bilgisinin olmadığını belirten emenike "ben ankaragücü maçında sakatlandım. fenerbahçe maçında da sakatlığım devam ediyordu" dedi. emenike, menajeri erdem konyar'ın herhangi birinden para alıp almadığı konusunda da bilgisinin olmadığını söyledi.
 
10 dakika ara verilen duruşmanın ardından mahkeme başkanı, emenike'ye "söyleyecek bir şeyin var mı?" diye sordu. emenike de, "söyleyecek bir şey yok. zaten türkiye'yi özledim, insanları özledim. bir gün tekrar gelip burada futbol oynayacağım" dedi.
 
'futbolda şike' soruşturması kapsamında fenerbahçe kulübü başkanı aziz yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları istemiyle hazırlanan iddianamede, soruşturma çerçevesinde ifadesi alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan emmanuel emenike hakkında da 'şike' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası öngörülmüştü. 
 
konuya ilişkin yargılamayı yapan istanbul 16. ağır ceza mahkemesi, 2 temmuz'da 48 sanık hakkında çeşitli hapis cezalarına, 44 sanık hakkında da beraat kararına hükmederken, rusya'da bulunduğu için savunması alınamayan futbolcu emmanuel emenike'nin dosyasının ayrılmasına karar vermişti. 
 
kaynak: ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;