Eric Abidal antrenmanlara başladı
8 ay önce karaciğer nakli yapılan Fransız futbolcu, Barcelona takımı ile çalışmalarına başladı ve yeniden futbola döndü.
Konular:
Futbol
Haberin Öne Çıkanları
Abidal 33 yaşında
Karaciğer nakli yapıldı
2 kez Şampiyonlar Ligi kazandı

la liga ekiplerinden barcelona'nın fransız defans oyuncusu eric abidal, 8 ay sonra antrenmanlara yeniden başladı.
birleşik arap emirlikleri'nin başkenti dubai'de basın mensuplarının karşısına çıkan abidal, futbol topuyla yeniden buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
zor zamanlar geçirdiğini belirten 33 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusu, eski formuna kavuşmasının ise biraz zaman alacağını belirtti.
abidal, katalan ekibine yeniden katkı vermek için elinden geleni yapacağını söyleyip "birçok zorluk atlattım ve önümde daha fazlaları da var. iyi hissediyorum, savaşmaya da devam edeceğim. zor fakat ben çalışmaya devam edip, yeşil sahalara tamamen döneceğim" şeklinde konuştu.
fransız oyuncu, barcelona resmi sitesine yaptığı açıklamada da "takım arkadaşlarımın ve guardiola'nın desteği bana çok güç vermişti. hatta puyol bana kupayı kaldırdığım zaman dünyanın durduğunu söylemişti. haklıydı, gerçekten de öyleydi" diyerek sözlerini noktaladı.
eric abidal, 2011 mart ayında karaciğerinde tümör tespit edilmesinin ardından, 8 ay önce kendisine karaciğer nakli yapılmıştı.
fransız futbolcu, 2007'de lyon'dan katıldığı barcelona'nın 2 kez kez şampiyonlar ligi, 3 kez la liga şampiyonluğu elde etmesine katkı sağlamıştı.
kaynak: ajanslar
Yorumlar