'Euro’nun sonu değil'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yunanistan'ın çıkışının Euro'nun sonu anlamına gelmeyeceğini açıkladı.

Konular: Avrupa, Almanya

Haberin Öne Çıkanları

Euro'nun kaderi Almanya'nın elinde

Yunanistan Euro'dan çıkabilir

Alman Markı güçlenir

Euro Bölgesi'nin dağılması halinde Alman Markı diğer para birimleri karşısında değer kazanacak. [Reuters]

kuruluşun başkanı paul taylor alman der spiegel'e yaptığı açıklamada, almanya'nın euroyu korumasında fayda olacağına dikkati çekerek, almanya'nın dönüş yapması halinde alman markı'nın diğer para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kazanabileceğini savundu.

taylor, alman ekonomisinin itici gücü ihracat sanayinin bundan olumsuz yönde etkileneceğine işaret ederek, bir ya da birden fazla ülke euro bölgesi'nden ayrılsa bile almanya'nın bunu tolere etmeyeceğini vurguladı.

paul tayler, bu nedenle yunanistan'ın çıkışının euronun sonu anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi.

yunanistan'da pazar günü yapılan seçimlerde tasarruf tedbirlerine karşı çıkan halkın tepkisinin ortaya koyduğu belirsizlikle piyasalarda ülkenin 17 üyeli ortak para birliğinden ayrılacağı konuşuluyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;