Fenerbahçe ikinci yarıda açıldı
Kayserispor'u kritik oyuncu değişikliklerinin ardından bulduğu gollerle 2-1 yenen sarı lacivertliler, lider Galatasaray'ın bu hafta şampiyonluk turu atmasına izin vermedi.
Konular:
Futbol
Haberin Öne Çıkanları
Goller ikinci yarıda
Baroni penaltıdan
Haftanın sonuçları

türkiye süper lig'in 31. haftasında fenerbahçe kendi sahasında kayserispor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 yendi.
matematiksel olarak şampiyonluk şansını bu hafta da sürdüren sarı lacivertlilerde goller 57. dakikada dirk kuyt ve 89. dakikada penaltıdan cristian ile geldi.
kayserispor karşısında 6. dakikada clayton'ın golüyle geriye düşen fenerbahçe'nin teknik direktörü aykut kocaman'ın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler, sarı-lacivertli takıma galibiyeti getirdi.
kocaman, maçın ikinci yarısı başlarken kuyt ve sow'u oyuna aldı. ilk yarıyı 1-0 geride kapatan takımında orta alanın sağında görev yapan krasic'i ve savunmanın sağında maça başlayan orhan şam'ı kenara alan kocaman, kuyt ve sow'u maça dahil etti.
fenerbahçe bu galibiyetle puanını 58'e çıkartırken, ligin bitmesine 3 hafta kala lider galatasaray ile arasında olan 7 puanlık farkı korudu. kayserispor ise 43 puanda kalarak uefa avrupa ligi'ne katılma hedefinden uzaklaştı.
ligde önümüzdeki hafta fenerbahçe, küme düşme hattında bulunan istanbul büyükşehir belediyespor'a karşı deplasmanda sahne alırken, kayserispor ise sahasında trabzonspor'u konuk edecek.
fenerbahçe uefa avrupa ligi'nde final yolunda rövanş maçında perşembe günü benfica ile lizbon'da karşı karşıya gelecek.
aykut kocaman, kayserispor ile yaptıkları mücadelede as futbolcularını dinlendirmek için rotasyona gidip, ligde az süre alan futbolcularına görev verdi.
kocaman, uefa avrupa ligi yarı final rövanşında benfica ile önemli bir maç yapacak takımının as isimleri, kaleci volkan demirel, sow, kuyt ve gökhan gönül'ü yedekler arasında tutup, yobo, egemen korkmaz, ziegler ve salih uçan'ı kayserispor mücadelesinin 18 kişilik kadrosuna almadı.
mücadelede kaleyi mert günok korurken, savunmada orhan şam, bekir irtegün, serdar kesimal ve hasan ali kaldırım görev yaptı. orta alan krasic, mehmet topal, cristian, mehmet topuz, stoch'dan oluşurken forvette de webo 11'de yer aldı.
fenerbahçe'de sakatlığı bulunan meireles ve sakatlığının ardından henüz tam hazır olmayan emre belözoğlu ile semih şentürk ve sezer öztürk de kadroda bulunmadılar.
fenerbahçe'de kaleci mert günok, krasic, serdar kesimal, orhan şam ve stoch, teknik direktör kocaman'ın as futbolcuları dinlendirmesiyle, haftalar sonra bir lig maçında ilk 11'de yer buldular.
galibiyet golü 89. dakikada
maça hızlı bir başlangıç yapan kayserispor, ilk 6 dakika sonunda skoru değiştirmeyi başardı.
cleyton verdiği pasla bobo'yu kaleciyle karşı karşıya bıraktı. brezilyalı oyuncunun yaptığı vuruş sonrasında mert günok'un çeldiği topu tamamlayan clayton oldu.
golden sonra sahasına çekilmeyip ileride gol aramaya devam eden kayserispor, fenerbahçe savunmasına bir hayli zor anlar yaşattı.
ilk yarı 1-0 kayserispor'un üstünlüğüyle tamamlandı.
o an

fenerbahçeli futbolcular maça engelli çocuklarla çıktılar. [aa]
o an

fenerbahçeli futbolcular maça engelli çocuklarla çıktılar. [aa]
ikinci yarıda fenerbahçe teknik direktörü aykut kocaman, moussa sow ve dirk kuyt'u oyuna sokarak başlarken orhan şam ve milos krasic kenara geldi. değişiklikler etkisini gösterince sarı lacivertliler ilk yarıya göre daha etkili bir oyun sergiledi.
ikinci yarının ilk 15 dakikasında fenerbahçe'nin yarattığı baskı sonuç verince gol de gecikmedi.
dakikalar 57'yi göstediğinde sol kanatta moussa sow meşin yuvarlak ile buluştu ve ceza alanına hareketlenen dirk kuyt'un önüne pasını gönderdi. altı pasın hemen önünde topla buluşan hollandalı da klas bir vuruşla topu ağlarla buluşturunca skora denge geldi.
maçın sonlarında doğru kayserispor'un geliştirdiği atakta mouche mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. dönen topta ise fenerbahçe bir korner kazandı.
sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda top bobo'nun koluna çarpınca maçın hakemi de tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi.
benfica maçında penaltıyı kaçıran cristian baroni bu kez kaleciyi ters köşeye yatırdı ve takımını öne geçiren gole imzasını attı. maçta başka gol olmayınca karşılaşma fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
stat: fenerbahçe şükrü saracoğlu
hakemler: kuddusi müftüoğlu, serkan gençerler, ismail şencan
fenerbahçe: mert günok, orhan şam (dk. 46 sow), bekir irtegün, serdar kesimal, hasan ali kaldırım, mehmet topal, cristian, krasic (dk. 46 kuyt), mehmet topuz, stoch (dk. 71 caner erkin), webo
kayserispor: ertuğrul, salih dursun, khizanishvili, simic, eren güngör, ceyhun gülselam, riveros, sefa yılmaz (dk. 85 bilal yener arıca), cleyton (dk. 85 okay yokuşlu), mouche, bobo
goller: dk. 6 cleyton (kayserispor), dk. 57 kuyt, dk. 89 cristian baroni (penaltıdan) (fenerbahçe)
sari kartlar: dk. 35 ceyhun gülselam, dk. 70 salih dursun, dk. 80 sefa yılmaz, dk. 90+4 eren güngör (kayserispor), dk. 75 caner erkin (fenerbahçe)
prosinecki: elimizden gelenin en iyisini yaptık
kayserispor teknik direktörü robert prosinecki, "heyecanın yüksek olduğu bir maçtı. bizim pozisyonlarımız daha netti. yakaladığımız pozisyonlardan bir tanesini gole çevirseydik, 2-0 yapıp maçı koparabilirdik. son dakikaya kadar savaştık, elimizden gelenin en iyisini yaptık. ancak sonunda mağlup olduk" diye konuştu.
prosinecki, büyük takımlara karşı deplasmanda erken gol bulan ekiplerin istemsiz olarak skoru koruma telaşına kapıldığını anlatarak, "bizim kenardan öyle bir talimatımız olmuyor. devre arasında ikinci yarının sadece defansla geçmeyeceğinin farkındaydık. çok net kontra atak pozisyonları bulduk. iyi mücadele ettik" ifadelerini kullandı.
kayserispor'un golünü atan cleyton ise golü attıktan sonra geriye çekilmelerinin ardından fenerbahçe'nin arzuladığı ortamı bulduğunu ve kendi hatalarıyla mağlup olduklarını söyledi.
salih: sokak çocuğu muamelesi yaptı
kayserispor'un futbolcusu salih dursun, maçın hakemi kuddusi müftüoğlu'na eleştirilerde bulundu.
hakemin kendilerine saha içinde iyi davranmadığını savunan genç futbolcu "hakemin bize karşı tavırları, bizim adrenalinimizi yükseltti. bize karşı, 'sokak çocuğu' muamelesi yaptı. fenerbahçeli futbolculara ise 'tamam canım' diye sesleniyordu. böyle olacağı belliydi. 'devre arasında yine bir şeyler olmuştur' diye konuşmuştuk. bunu bildiğimiz için biz de golden sonra protesto amaçlı alkışladık."
süper lig'de haftanın sonuçları:
mersin 1 - 1 antalyaspor
beşiktas 2 - 0 orduspor
bursaspor 1 - 1 akhisar
elazıgspor 1 - 0 karabukspor
sivasspor 4 - 1 istanbul büyüksehir
trabzonspor 2 - 0 gençlerbirligi
kasımpaşa 1 - 2 eskişehirspor
fenerbahce 2 - 1 kayserispor
gaziantepspor 0 - 1 galatasaray
kaynak: al jazeera
Yorumlar