FIFA'dan sert Sion uyarısı

FIFA, diğer kulüplerin de Sion'un peşinden giderek sivil mahkemelere başvurmaları konusunda bir hayli tedirgin.

Konular: Futbol

Haberin Öne Çıkanları

FIFA'dan uyarı

sion'a tepki

UEFA Başkanı Platini, geçtiğimiz günlerde İsviçre mahkemesi tarafından ifade vermeye çağırılmıştı. [AFP]

uluslararası futbol federasyonları birliği (fifa), şikayeti olan tüm futbol kulüplerinin sion örneğini izlemeleri ve çözümü sivil mahkemelerde aramaları halinde, tertipli futbol yapısının tehlikeye gireceği uyarısında bulundu.

fifa'dan yapılan açıklamada, tüm üyelere, futbolla ilgili davaların sivil mahkemelere taşınmasını yasaklayan yönetmeliğe uymaları çağrısında bulunuldu ve "kulüpler ile futbolcular bu yönetmeliğe uymazlarsa, futbol tertibinin yapısı tehlikeye girer" denildi.
 
açıklamada, her kulüp ve futbolcunun, alınan nihai ve bağlayıcı kararlara uyuşmazlığında sivil mahkemeye başvurması halinde, fifa tarafından organize edilen futbolun faaliyetlerinin son bulacağına dikkat çekildi.
 
mısırlı bir kaleci ile anlaşan, ancak kalecinin başka bir takımla sözleşmesi olduğu ortaya çıkınca iki yıl süreyle transfer yapma yasağı getirilen sion, bu kararı ihlal ederek takıma 6 yeni oyuncu takviye etmesinin ve bu oyunculara avrupa ligi play-off turunda celtic ile yapılan maçta yer vermesinin ardından, uefa'nın aldığı karar uyarınca turnuvadan men edilmişti.
 
sion, davayı taşıdığı isviçre mahkemesince haklı bulunmuş ve mahkeme, takımın tekrar turnuvaya dahil edilmesine, aradan geçen zaman süresince de uefa'nın tazminat ödemesine karar vermişti.
 
uluslararası spor tahkim mahkemesi'nin (cas) alacağı olası sonuca göre hareket edeceğini açıklayan uefa, kendince umulmadık bir karar çıkması halinde ise, sion'un avrupa ligi'ne nasıl dahil edilebileceğine işaret eden üç seçenekli bir paket açıklamıştı.
 
isviçre mahkemesi, bu kararı halen uygulamaya koymayan uefa başkanı michel platini'nin hafta içinde ifadesine başvurmuş, platini'nin, sion'un avrupa ligi'nden men edilmesinin ve mahkemenin kararına şu ana kadar uyulmamasının gerekçelerini anlattığı belirtilmişti.
 
avrupa ligi (i) grubu'nda yer alan celtic, atletico madrid, udinese ve rennes'in, sürece taraf olarak dahil olmak için başvuruda bulundukları da açıklanmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;