Galatasaray Aliağa'yı rahat geçti
Şampiyonluk adaylarından Galatasaray, İzmir temsilcisini 18 sayı farkla mağlup etti ve ilk yarıyı 2. sırada tamamladı.
Konular:
Basketbol
Haberin Öne Çıkanları
Galatasaray M.P. kazandı
18 sayı fark
Andric'ten 26 sayı

türkiye basketbol ligi'nde sezonun ilk yarısının son maçında galatasaray medical park evinde, aliağa petkim'i 90-72 mağlup etti. sarı-kırmızılı takımda luksa anrdic 26 sayı, 5 ribaund ve 1 asistlik performansıyla karşılaşmanın öne çıkan ismi oldu.
15. maçında 12. galibiyetini alan galatasaray puanını 27'ye yükseltip ikinci sırada yer alırken, aliağa 23 puanla 9. sırada kaldı.
karşılaşmaya oldukça iyi bir başlangıç yapan galatasaray medical park, songaila, shipp, lucas ve göksenin'in basketleriyle 3. dakikayı 10-0'lık bir seriyle geçti. sarı-kırmnızılı ekibin sert savunması karşısında skor üretmekte zorlanan aliağa petkim, oyunu dengelemeyi başaramadı. songaila'nın üst üste bulduğu basketlerle farkı daha da açan ev sahibi takım, ilk periyotu 17 sayılık üstünlükle 28-11 önde geçti.
ikinci çeyreğin ilk dakikalarında andric ve lakovic'in sayılarıyla 20 sayılık (33-13) farka ulaşan galatasaray medical park, ardından bu oyununu devam ettiremedi. ümit, toolson ve qvale'nin skora katkı yapmasıyla bir anda farkı kapatmaya başlayan aliağa petkim, savunmada da performansını yükseltince üstünlüğü ele aldı. karşılaşmanın 19. dakikasında farkı 4 sayıya (39-35) kadar indiren konuk ekip karşısında sarı-kırmızılılar, shipp'in son saniye basketiyle devreyi 42-35 galip durumda tamamladı.
ikinci yarıya toolson, ratkovica ve ümit'le sayılar bularak başlayan aliağa petkim, 24. dakikada ilk kez öne geçmeyi başardı (49-46). ardından shipp, lakovic ve shumpert'ın 3 sayılık basketleriyle yeniden maça ağırlığını koyan sarı-kırmızılılar, andric'in de devreye girmesiyle üçüncü çeyreği 66-60 önde bitirdi.
son çeyrekte özellikle pota altını andric ile iyi kullanan ve üst üste sayılar bulan sarı-kırmızılılar, rakibinin geri dönüşüne izin vermedi. bu periyotta sayı bulmakta sıkıntı yaşayan aliağa petkim karşısında sarı-kırmızılı ekip maçtan 90-72 galip ayrıldı.
uyarı anonsu yapıldı
mücadelenin ikinci yarısının ilk dakikalarında hakem kararlarından memnun kalmayan galatasaray taraftarlarının sahaya yabancı madde atmaları nedeniyle uyarı anonsu yapıldı. verilen bir faul kararı nedeniyle salonda tepkiler yükselirken, itiraz eden antrenör oktay mahmuti'ye de teknik faul çalınması sonrası taraftarların tepkisi daha da arttı.
hakemlere atılan yabancı maddeler nedeniyle hakem emin moğulkoç, uyarı anonsu yaptırdı.
salon: abdi ipekçi
hakemler: emin moğulkoç, sami özel, uğur özen
galatasaray medical park: lucas 9, göksenin 4, shipp 14, songaila 14, furkan 5, lakovic 13, evren, haluk, andric 26, shumpert 5, cevher
aliağa petkim: toolson 18, ratkovica 5, orhan 4, ümit 23, qvale 7, pinkney 4, caner 2, pertev 3, hakan 4, eren 2, buğrahan
1. periyot: 28-11
devre: 42-35
3. periyot: 66-60
5 faulle çıkan: 37.33 haluk (galatasaray medical park)
kaynak: ajanslar
Yorumlar