İhracat 12 milyar dolara dayandı

Türkiye'de ekim ayında ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,9 artarak 11 milyar 935 milyon dolara, ithalat ise 19 milyar 915 milyon dolara ulaştı.

Konular: Piyasalar

Haberin Öne Çıkanları

İhracat 111 milyar doları aştı.

İthalat 201 milyar dolar.

Dış ticaret açığı büyüyor.

Ekim ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 59,9 olarak gerçekleşti. [Reuters]

türkiye istatistik kurumu (tüik), ekim ayı geçici dış ticaret verilerini açıkladı. ekim ayında dış ticaret açığı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26 artarak 7 milyar 980 milyon dolara çıktı. ekim ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 59,9 olarak gerçekleşti.

dış ticaret açığı, aynı dönemde yüzde 26 artarak 7 milyar 980 milyon dolara çıktı ancak mart ayından bu yana en düşük aylık açık rakamına ulaşıldı.

ocak-ekim

bu yılın 10 aylık döneminde ise ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,2 artarak 92 milyar 678 milyon dolardan 111 milyar 398 milyon dolara yükseldi.

ithalattaki artış ise yüzde 36,3 düzeyinde gerçekleşerek 147 milyar 851 milyon dolardan 201 milyar 581 milyon dolara çıktı.

bu dönemde dış ticaret açığı yüzde 63,5 artarak 90 milyar 183 milyon dolara ulaşırken, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 62,7'den yüzde 55,3'e geriledi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;