İnternetten satış başlıyor

Tasfiyelik hale gelen eşyaları perakende ve ihale yoluyla satan TASİŞ, perakende ürünleri bu yıl sonuna doğru internet üzerinden de satacak.

Konular: Şirketler

Haberin Öne Çıkanları

TASİŞ nette

tasfiye hizmetleri genel müdürlüğünün çeşitli nedenlerle gümrükte kalmış olan eşyanın perakende ve ihale yoluyla satışını yapmak, ambar işletmeciliğinin yanı sıra lojistik üslerin kurulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek, bakanlığın görev alanındaki matbu belgelerin basımını yapmak, antrepoların ve geçici depolama yeri açma izinlerinin verilmesi, izinlerin geri alınması ve denetlenmesi gibi çeşitli görevleri bulunuyor. bu çerçevede ilgili birimleri aracılığıyla perakende ve ihale yoluyla tasfiyelik eşyaları satan tasiş, bu yılın sonuna doğru perakende eşyaları internet üzerinden de satacak.

yetkililerden alınan bilgiye göre, internet üzerinden perakende satış ilk olarak ankara'da tek merkezden yapılacak. bir kargo şirketiyle anlaşma yapılarak, internet üzerinden verilen siparişler türkiye'nin her tarafına gönderilecek. uygulama başlangıcında kargoda zarar görmeyecek tekstil ürünleri, halı gibi ürünler internet üzerinden satışa çıkarılacak. daha sonra, sisteme istanbul'un da dahil edilmesi gündeme gelebilecek.

ihale yoluyla satışlar ise 2012 yılı içerisinde internet üzerinden de yapılabilecek.

2010 geliri

tasiş'in istanbul'da 2, ankara ve edirne'de 1 olmak üzere toplam 4 perakende satış mağazası bulunuyor.

tasfiye hizmetleri genel müdürlüğü 2010 yılında 5 milyon 324 bin lirası perakende satışlardan olmak üzere, toplam 25 milyon lira satış geliri elde etti. genel müdürlük, 2011 yılı 7 ayında ise 3 milyon 200 bin lirası perakende satışlar olmak üzere satışlardan toplam yaklaşık 20 milyon lira gelişe ulaştı. tasiş'in erenköy mağazası bu yıl 29 haziran'da açılmıştı. mağazanın bugüne kadar 518 bin 260 lira satış hasılatı elde ettiği belirtildi.

tasiş satış mağazasındaki ürünler piyasa fiyatından daha ucuza satılıyor, ancak ürünlerin sürekliliği yok. satış mağazasında bir gün cep telefonu, başka bir gün lcd ve plazma televizyonlar satışa çıkarılabiliyor.

satış mağazalarında fotoğraf makinesinden kol saatine, okey masasından otomobil jantına, elektrik süpürgesinden çim biçme makinesine, vazodan süs kılıcına binlerce eşya satılıyor.

bu eşyaların satışa çıkarılması için tasiş personeli yoğun çaba gösteriyor. koliler, çuvallar içindeki binlerce eşyanın bölge müdürlüklerine ambarlara tesliminden itibaren hummalı bir çalışma başlıyor. ürünler tek tek sayılıp, hasar görenler, kullanılamayacak durumda olanlar eleniyor. eşyalar sınıflara ayrılıyor, örneğin bir giyim eşyası renk, beden, modellerine göre, ayrılıyor. elektronik eşyalar kontrol ediliyor. eşyaların fiyatının belirlenmesi konusunda uzman personel ve bilirkişiler çalışma yapıyor. perakende satışa uygun olmayan eşyalar ise ihaleyle satılıyor.

tasfiye işlemleri otomasyon projesi (tiop) konusunda da bilgi veren yetkililer, bu projeyle tasfiye, ambarlama, bütçe, maaş, personel ve muhasebe işlemlerinde etkinlik ve verimlilik artışının sağlanmasının hedeflendiğini belirttiler. tiop'un ilk olarak pilot bölge seçilen ankara bölge müdürlüğünde uygulandığını ifade eden yetkililer, projenin aşama aşama diğer yerlerde de uygulanmaya başlandığını anlattılar.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;