İspanya-Fransa gerilimi artıyor

Fransa'nın Canal + televizyonunda yayınlanan ve 'Rafael Nadal'ın doping kullanıyor' imasında bulunulduğu animasyon videonun yankıları gün geçtikçe büyüyor.

Konular: Tenis

Haberin Öne Çıkanları

Video olay yarattı

Büyükelçi konuştu

'Dışişleri özür dileyecek'

Büyükelçi Delaye, yaşananlardan dolayı Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın özür dileyeceğini de öne sürdü. [Reuters]

ispanyol bisikletçi alberto contador'un dopingli madde kullandığı gerekçesiyle 2 yıl men cezası almasının ardından bazı fransız gazete ve televizyonlarının dünya çapında başarı elde eden ispanyol sporcularla "dalga geçmesi" kriz yarattı. ispanyol hükümeti, sporcularını korumak için fransa'ya resmi protesto gönderdi.

fransız canal+ televizyonu yayınladığı animasyon videolarla, le monde gazetesi de yorumlarıyla tenisçi nadal, futbolcu casillas, basketbolcu gasol gibi ispanyol sporcularla dalga geçerek, sanki tüm başarılı ispanyol sporcular doping kullanıyormuş imasında bulunmuştu.
 
ispanyol medyasının büyük tepkisinden ve ispanya tenis federasyonu'nun canal+ televizyonu hakkında suç duyurusu yapacağını açıklamasından sonra ispanyol hükümeti de fransa spor bakanlığı'na resmi protesto yazısı gönderdi.
 
söz konusu protesto yazısında, fransız medyasının "ispanyol sporculara ciddi bir saldırıda bulunduğu" savunularak, "ispanyol sporcuların onuruna şüphe düşüren, saygısızca ve sorumsuzca yapılan animasyon ve yorumların önlenmesi" talep edildi.
 
canal+'ın animasyonlarında en fazla kullandığı tenisçi rafael nadal da gazetecilerin soruları üzerine, "görüntüleri ya da karikatürleri görmedim. ama bunlar olağan şeyler ve beni endişelendirmiyor. hep aynı şeyler. ispanyol sporunun başarılı olmasının altında yatan gerçek, üstünlük arzusu, günlük çalışma ve her zaman daha iyiye doğru gitmeye çalışmaktır" yanıtını verdi.  pau gasol da internetteki bir sosyal paylaşım sitesine yolladığı mesajda, "ispanyollar güç, yetenek ve alçak gönüllülükle kazanırlar. başka açıklaması yok" ifadelerini kullandı.
 
bu arada, ispanya'da bir anda oluşan fransa karşıtı havayı biraz olsun dindirmeye çalışan fransa'nın madrid büyükelçisi bruno delaye, yaptığı yazılı açıklamada ve ispanyol basınına verdiği demeçlerde, "fransa, ispanyol sporculara hayran. olanlar sadece birkaç fransız basınının işi, fransız kamuoyunun görüşünü temsil etmiyor. fransa'da, fransız liginden daha çok ispanyol ligi izleniyor" dedi.

büyükelçi delaye, yaşananlardan dolayı fransa dışişleri bakanlığı'nın özür dileyeceğini de öne sürdü.

kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;