Japonya'da yarı finalistler belli oldu
Chelsea ve Corinthians'ın yarı finalden itibaren katılacağı turnuvada, final mücadelesi verecek diğer iki takım El Ehli ve Monterrey oldu.
Konular:
Futbol
Haberin Öne Çıkanları
Cüneyt Çakır yönetti
El Ehli'den 2 gol
Final 16 Aralık'ta

fifa dünya kulüpler kupası'nda yarı final eşleşmeleri belli oldu.
japonya'da düzenlenen turnuvada mısır temsilcisi el ehli, güney amerika şampiyonu brezilya ekibi corinthians ile meksika temsilcisi monterrey de şampiyonlar ligi şampiyonu chelsea ile karşı karşıya gelecek.
chelsea ve corinthians'ın maç oynamadan yarı finalden katıldığı turnuvada, el ehli, japon ekibi sanfrecce hiroşima'yı 2-1, monterrey de güney kore takımı ulsan hyundai'ı 3-1 mağlup ederek son 4 takım arasına adını yazdırdı.
kupada, el-ehli ile corinthians arasındaki yarı final maçı 12 aralık'ta ve monterrey ile chelsea arasındaki diğer yarı final maçı ise 13 aralık'ta oynanacak.
kupanın final maçı da 16 aralık pazar günü yokohama'da yapılacak.
pazar günü oynanan ilk çeyrek final mücadelesinde monterrey, ulsan hyundai'ı corona ve delgado (2)'nun golleriyle mağlup etti. güney kore ekibinin tek golü lee keunho'dan geldi.
bu mücadeleyi türk hakem cüneyt çakır yönetirken, çakır'ın yardımcılığını tarık ongun ve bahattin duran yaptı.
stat: toyota
hakemler: cüneyt çakır, bahattin duran, tarık ongun (türkiye)
ulsan hyundai: kim youngkwank, lee yong, kwak, lee ho, kim shinwook (dk. 78 maranhao), lee keunho, kim seung yong (dk. 71 ko changyun), kim youngsam (dk. 56 lee jaesung), rafinha, estiven, kim chigon
monterrey: orozco, meza, darvin, de nigris, ayovi, corona (dk. 90 carreno), basanta, cardozo (dk. 90 morales), delgado (dk. 90 solis), mier, perez
goller: dk. 9 corona, dk. 77 ve 84 delgado (monterrey), dk. 88 lee keunho (ulsan hyundai)
sarı kartlar: dk. 41 meza, dk. 62 darvin, dk. 65 orozco (monterrey), dk. 71 kim shinwook (ulsan hyundai)
günün ikinci maçında ise el-ehli, ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadelede ev sahibi ülke temsilcisi hiroşima'yı 2-1 mağlup etti.
mısır ekibinin galibiyet golleri hamdi ve aboutrika'dan gelirken, japon ekibinin tek golüne sato imza attı.
stat: toyota
hakemler: carlos vera, christian lescano, byron romero (ekvador)
sanfrecce hiroşima: nishikawa (dk. 8 masuda), mizumoto, chiba, aoyama, koji, kazu, hisato, mikic, yojiro, ryota (dk. 46 hwang), kohei (dk. 82 yamagishi)
el-ehli: ekramy, gomaa, soliman (dk. 80 barakat), kenawi, ghali (dk. 34 aboutrika), gedo, hamdi (dk. 71 trezeguet), said, naguib, fathi, ashour
goller: dk. 15 hamdi, dk. 57 aboutrika (el-ehli), dk. 32 sato (sanfrecce hiroşima)
sarı kartlar: dk. 12 soliman, dk. 45 ashour, dk. 79 trezeguet, dk. 81 gomaa (el-ehli), dk. 35 kazu (sanfrecce hiroşima)
o an

mısırlı oyuncular gol sevinçlerini secdeye yatarak kutladılar. [reuters]
kaynak: ajanslar
Yorumlar