Millwall'den Türk Bayrağı'na ceza
İngiliz Kulübü, taraftarlarının Türk bayrakları açarak rakip takım taraftarlarını tahrik etmesine ağır ceza verdi.
Konular:
Futbol
Haberin Öne Çıkanları
10 yıl men
2000'de iki taraftar öldü
Leeds G.Saray'a elendi

ingiltere championship'te mücadele eden millwall kulübü, leeds united ile yapılan karşılaşmada türk bayrağı açan taraftarının stada girişini 10 yıl süresince yasakladı.
milwall sözcüsü deano standing, the sun gazetesine verdiği demeçte, kimliği açıklanmayan taraftarın stada, yasaklanmış olmasına rağmen bayrakla girmesinden ve çirkin sloganlarla birlikte sallanmasından büyük üzüntü duyulduğunu söyledi.
millwall'in evinde 2-1 kaybettiği karşılaşmanın sorunsuz tamamlanması için leeds united yönetimiyle birlikte hareket edildiğini ve bu tip davranışları kesinlikle onaylanmadıklarını belirten standing, taraftarın kendi statlarında oynayacakları maçlardan 10 yıl boyunca men edilmesine karar verildiğini kaydetti.
millwall taraftarları, geçen yıl leeds united ile oynanan maçta, 2000 yılında istanbul'da hayatını kaybeden ingiliz taraftarlarını hatırlatmak için türk bayrakları açmış, tepki gören bu eylemin ardından geçen hafta sonunda yapılan maça bayrak getirilmesinin yasaklandığı duyurulmuştu.
24 takımın yer aldığı championship'te, milwall 39 hafta sonrasında topladığı 40 puanla 19. sırada bulunurken, leeds united 57 puanla 10. sırada yer alıyor.
kaynak: ajanslar
Yorumlar