Nico Rosberg, Mercedes ile 2013'e kadar
Nico Rosberg, takımı Mercedes ile yeni bir sözleşmeye imza atarken Fin pilot Raikkonen, Williams ile görüştüğünü doğruladı fakat henüz atılan bir imza olmadığını kaydetti.
Konular:
Formula 1
Haberin Öne Çıkanları
Rosberg Mercedes'te kaldı
Raikkonen konuştu
Renault'a yeni başkan

geçtiğimiz sezon başında takıma katılan rosberg, ferrari'ye geçeceğine dair spekülasyonlara son vererek mercedes ile en az 2013 yılının sonuna kadar anlaşma sağladı.
mercedes'ten yapılan açıklamada, '2013 sezonu ve sonrasını kapsayacak' maddesi dikkatleri çekerken opsiyon hakkını da elinde bulundurduğu ifade edildi. mercedes'e attığı imzadan dolayı mutluluğunu dile getiren rosberg "takımıma yardımcı olmaktan dolayı çok mutluyum. umarım mercedes ile birlikte gelecek sezonlarda şampiyonluklara ulaşacağız" açıklamasını yaptı.
raikkonen: henüz anlaşma yok
formula 1'de kötü bir sezon geçiren williams'ta kimi raikkonen sesleri yükselmeye devam ediyor. f1'i geçtiğimiz sezon bırakan fin pilotun, bu pistlere tekrar williams ile döneceği konuşulurken raikkonen "renualt ile görüşmem olduğu doğru fakat henüz resmi bir anlaşma yok" ifadesini kullandı.
michael schumacher'in de dönüşü gibi bir hayalkırıklığı yaratıp yaratmayacağı konusunda da oldukça rahat olduğu gözlenen tecrübeli pilot, "hayatımın büyük bir kısmında formula 1 ile yatıpm kalktım. çok zorlanacağımı düşünmüyorum. televizyondan izlediğim kadarıyla değişen çok bir şey yok. en büyük değişim ise lastiklerde" diye konuştu.
renault'a yeni başkan
renault sport f1'de başkanlığa jean-michael jalinier getirildi. jalinier, gelecek yılın başından itibaren görev yapacak. şu an takımın başında bulunan bernard rey, renault'nun f1'den ayrılmasından sonra 2010'da fransız otomotiv üreticisinin formula 1 operasyonlarıyla ilgilenmek üzere kurulan renault sport f1'in başına geçmişti. ancak rey bu sene görevinden ayrılma kararı vermişti.
kaynak: al jazeera ve ajanslar
kaynak: al jazeera ve ajanslar
Yorumlar