Pistorius'un davasına yeni dedektif
İçinde 7 kişinin bulunduğu bir minibüse ateş etmekten dolayı cinayete teşebbüs zanlısı olduğu ortaya çıkan Güney Afrikalı dedektif Hilton Botha görevden alındı.
Konular:
Diğer Sporlar
Haberin Öne Çıkanları
Görevden alındı
Dedektifin eski suçları
Sponsorlar çekiliyor

kız arkadaşını öldürmekle suçlanan güney afrikalı ünlü engelli atlet oscar pistorius'un davasında görevli dedektif hilton botha görevinden alındı.
pistorius'un soruşturmasını yürüten dedektif hilton botha'nın cinayete teşebbüs zanlısı olduğu açıklanmıştı.
güney afrika polisinin verdiği bilgiye göre dedektif ve iki polis memuru içinde 7 kişi bulunan bir minibüse ateş açtı. olayın tarihi ile ilgili kesin bir bilgi verilmiyor.
polis sözcüsü, nevilla malila "botha ve iki diğer polis memuru 7 kişinin içinde bulunduğu bir minibüsü ateş açarak durdurmaya çalıştığı bilgisini aldık" dedi.
2011'de gözaltına alınan botha hakkındaki suçlamalar ilk başta düşse de daha sonra tekrar yürürlüğe konuldu.
çarşamba günü yapılan duruşmada pistorius'un kefaletle salıverilmesine karşı çıkan botha, mayıs ayında bu suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkacağı açıklandı.
engelli atlet pistorius, evinin banyosundaki kız arkadaşını hırsız zannederek vurduğunu ifade ediyor.
güney afrikalı atletin kefaletle serbest bırakılma talebi reddedilirse tam yargılama süreci başlayana kadar cezaevinde kalacak.
mahkeme başkanı salonun dışında ciddi bir tehlike olduğunu öne sürerek duruşmaya ara verdi fakat hemen sonra yanlış alarm geldiği belirtildi ve duruşmaya devam edildi.
mahkeme başkanı salonun dışında ciddi bir tehlike olduğunu öne sürerek duruşmaya ara verdi fakat hemen sonra yanlış alarm geldiği belirtildi ve duruşmaya devam edildi.
nike, sponsorluğunu dondurdu
öte yandan amerikan spor giyim firması nike, güney afrikalı engelli atlet oscar pistorius ile olan sponsorluk anlaşmasını dava sona erene kadar dondurduğunu açıkladı.
nike, 2007 yılından beri pistorius'a sponsorluk yapıyordu.
firma "biz oscar pistorius’a süre tanınması gerektiğini düşünüyoruz. onun durumunu yakından takip etmeye devam edeceğiz" duyurusunu yaptı.
dünyanın en büyük spor giyim firması, geçtiğimiz yıl doping skandalından dolayı ünlü bisikletçi lance armstrong ile olan sözleşmesini iptal etmişti.
'evinden çığlık sesleri geliyordu'
pistorius'un duruşmasında çarşamba gününe bir tanığın ifadeleri damgasını vurmuştu.
savcılar, pistorius'un kullandığı silahın ruhsatsız olduğu bilgisini verirlerken silah patlamadan önce de evden aralıksız bağrışmaların duyulduğunu söyleyen görgü tanıklarının ifadelerini aktardılar.

steenkamp'ın başından, dirseğinden ve kalçasından vurulduğunu söyleyen dedektif botha, kapıdaki kurşun deliklerinin, pistorius'un dikkatlice nişan aldığını gösterdiğini ileri sürdü.
botha ayrıca, kurşunların yukarıdan aşağıya gelerek steenkamp'a isabet ettiğini; bunun da, pistorius'un protezlerini takmadığı tezini çürüttüğünü savundu. dedektif, steenkamp'ı bulduğunda, üzerinde geceliklerinin değil; günlük giysilerinin olduğunu da söyledi.
polis de oscar pistorius'un yatak odasında iki kap testosteron hormonu ve şırıngalar bulduğunu bildirdi. fakat pistorius'un avukatları bu iddialara karşı çıkarak o ilaçların bitkisel ilaç olduklarını söyledi. sporcular, testosteron hormonunu doping etkisi yaratabilmek için de kullanıyor.
doğuştan engelli
doğuştan engelli
fibula kemiği olmayan 26 yaşındaki oscar pistorius, karbon fiber protez bacaklarla yarışıyordu.
pistorius, londra olimpiyatları'nda 400 metrede yarışarak tarihe geçmişti. zira daha önce hiçbir engelli atlet, olimpiyatlarda engelli olmayan atletlerle birlikte yarışmamıştı.
pistorius'un ülkesi güney afrika'da ise suç oranı oldukça yüksek.
ülkede birçok insanın evinde silah bulundurduğu biliniyor. 2004 yılında da güney afrika'nın rugby takımlarından springbok'un oyuncusu rudi visagie, 19 yaşındaki kızını, arabasını çalmaya çalışan bir hırsız zannederek öldürmüştü.
kaynak: ajanslar
Yorumlar