Raul Meireles'e 11 maç ceza

Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Raul Meireles'e, Galatasaray derbisinde hakeme tükürdüğü ve hakaret ettiği gerekçesiyle 12 maçtan men ve 20 bin TL para cezası verildi.

Konular: Futbol

Haberin Öne Çıkanları

Meireles'e ayrıca 20 bin TL ceza

Sivas maçında oynamadı

'Bu ceza F.Bahçe'ye'

Raul Meireles, karşılaşmanın 82. dakikasında gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmıştı. [AA]

türkiye futbol federasyonu (tff) profesyonel futbol disiplin kurulu (pfdk), fenerbahçe'nin portekizli futbolcusu raul meireles'e 11 maç men cezası verdi. 

raul meireles'in, sarı-lacivertli takımın, galatasaray ile oynadığı süper lig mücadelesinde gördüğü kırmızı kartın sonrasında müsabaka hakemine tükürmesi ve müsabaka hakemine yönelik hakareti gerekçesiyle 11 maçtan men ile 20 bin lira para cezası almasına oy çokluğuyla karar verildiği bildirildi. 
 

Engin'e 11 maç ceza

galatasary ve fenerbahçe'nin bu sezon öncesinde erzurum'da oynadığı süper final maçında da hakem cüneyt çakır'a fiili müdahalede bulunan galatasaraylı futbolcu engin baytar'a müsabaka hakemlerine ve taraftarlara yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle 11 maç men cezası verilmişti. 

meireles, f.bahçe'nin türkiye kupası'nda sivasspor ile oynadığı maçta forma giymemişti. portekizli futbolcu, takımının süper lig ve türkiye kupası'nda oynayacağı toplam 11 maçta yer alamayacak. 
 
 
kurul ayrıca derbi maçta, oyuncu kriterlerine uymamasından dolayı fenerbahçe'ye 60 bin lira para cezası verdi. aynı maçta galatasaray'a da taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle 40 bin lira, görevli olmayan kişilerin akredite edilmediği alanda yer alması ve kulüp televizyonunun izinsiz görüntü almasından dolayı da 10 bin lira olmak üzere toplamda 50 bin lira para cezası verildiği kaydedildi. 
 
'bu ceza fenerbahçe'ye verildi'
 
meireles'in aldığı 11 maç men cezasının ardından fenerbahçe kulübü, resmi sitesi aracılığıyla açıklamada bulundu. 
 
portekizli futbolcuya verilen cezanın kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada "bilinmelidir ki, fenerbahçe yönetim kurulu olarak, haksız ve mesnetsiz olarak verilmiş bu cezanın tarafımızdan kabul edilebilir nitelikte olmadığını ve bu cezanın futbolcumuz raul meireles'e değil, tüm camia olarak fenerbahçe'ye verilmiş bir ceza olduğunun farkındayız" ifadeleri yer aldı. 
 
ayrıca pfdk'nın kararıyla ilgili olarak gerekli müracaat yapılıp, tahkim kurulu'nda duruşma talep edileceği de belirtildi. 
 
sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada "pfdk kararı sonrasında bu kararla ilgili olarak devam eden disiplin yargılaması nedeniyle göstermek zorunda olduğumuz sabır ve sükunet saklı kalmak kaydıyla; fenerbahçe yönetim kurulu'nun olağanüstü olarak toplanacağını, kararla ilgili olarak tahkim kurulu'na gerekli müracaatın yapılacağını ve duruşma talep edileceğini, tahkim kurulu'nda yapılacak duruşmaya fenerbahçe spor kulübü başkanı sayın aziz yıldırım ve diğer tüm ilgililerin bizzat katılacağını, tarafımızdan konuya verilen önem nedeniyle hukuki mücadelemizin devamında ise yönetim kurulumuz tarafından alınacak kararların radikal ve türk futbolunu yakından ilgilendirecek nitelikte kararlar olacağını tüm kamuoyuna bildiririz" ifadeleriyle son buldu. 
 
meireles'in açıklaması
 
portekizli futbolcu, fb tv'de canlı yayına katılarak hakeme tükürmediğini ve yaptığı hareketin de hakaret içermediğini söylemişti. meireles "benim yaptığım hareket hakemin korktuğuna dair bir işaretti. bunun eşcinsellikle ile ilgili bir anlam içermediğini söyleyebilirim. o işaretin o anlama geldiğini bilmiyordum" dedi.
 
fenerbahçeli futbolcu "ben kimsenin yüzüne tükürmedim. bunun net bir şekilde bilinmesini isterim. ben bunu, benim kişilik haklarıma saldırı olarak nitelendiriyorum. ben hakeme tükürdüğümü kesinlikle kabul etmiyorum. hakeme, eşcinsellikle ilgili bir işaret yapmadım.
 
hakem raporuna katılmıyorum. eğer cezalandırılacaksam, yaptığım şeylerden dolayı cezalandırılmak istiyorum. yapmadığım bir şey için ceza almak istemiyorum" ifadesini kullanmıştı. 
 
kaynak: ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;