Real Madrid Endonezya'ya açılıyor
Milan, Liverpool ve Arsenal'in ardından Real Madrid de Endonezya'da bir futbol akademisi açıyor.
Konular:
Futbol
Haberin Öne Çıkanları
Endonezya'da 7 okul
Finansör R.Madrid
Gelecek yıl

dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan real madrid, gelecek yıl endonezya'da çocuklar için en az 7 futbol akademisi açıyor.
endonezya spor bakanı andi mallarangeng afp'ye yaptığı açıklamada "real madrid ile gelecek yıl için spor akademileri açma konusunda anlaşmaya vardık. fakat tam zamanı konusunda net bir fikir yok. avrupa kulüpleriyle bu anlamda çalışmak için her türlü projeye açığız" ifadesini kullandı.
endonezya'da gerçekleştirilecek bu proje real madrid vakfı tarafından finanse edilecek ve kulüp bu çalışmada uluslararası sosyal kalkınma vakfı ile de işbirliği içerisinde olacak.
mallareng, bu projeyle birlikte endonezya'daki futbol yeteneklerinin avrupa kapılarını daha kolay açacaklarına inanıyor. bu projeyi bir teknoloji transferi olarak adlandıran spor bakanı avrupa'daki futbol antrenman methodlarını öğrenecekleri için de çok mutlu olduklarını dile getiriyor.
bu ülkede en az 7 futbol akademisi açacak olan olan real madrid ise endonezya'nın başta jakarta ve japayura kentlerini kendisine merkez olarak seçti.
endonezya'da italya'nın ac milan, ingiltere'nin liverpool ve arsenal kulüplerinin de futbol akademileri bulunuyor.
futbol açısından son derece kısır bir ülke olan endonezya özellikle milli takım seviyesinde yıllardır yokları oynuyor. hiçbir başarısı bulunmayan endonezya'da futbol açısından son büyük organizasyon 2007'de düzenlenmiş ve ülkede asya kupası oynanmıştı.
kaynak: afp
kaynak: afp
Yorumlar