Ricco'ya 12 yıl doping cezası
İkinci kez doping yaptığı tespit edilen İtalyan bisikletçi tam 40 yaşına kadar bisiklet sporundan uzak kalacak.
Konular:
Diğer Sporlar
Haberin Öne Çıkanları
12 yıl men
2. kez doping
40 yaşına kadar

italya anti-doping ajansı, ikinci kez doping yaptığı saptanan 28 yaşındaki bisikletçi riccardo ricco'ya 12 yıl bisikletten men cezası verdi.
şubat 2011'de italya'nın modena kentinde böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan ve o zamandan bugüne yarışmayan ünlü bisikletçinin kendine kan nakli yaptığı ortaya çıkmış ve bunun üzerine de yarıştığı hollanda takımı vacansoleil-dcm'den kovulmuştu.
ricco, ikinci cezasını almadan önce üçüncü lig takımı meridiana-kamen takımıyla tekrar yarışlara katılmayı planlıyordu.
ikinci kez doping cezası alan italyan sporcu, ilk cezasını ise 2008 fransa bisiklet turu'nda almış, iki etap kazandıktan sonra dopingli çıkmasının ardından yarıştan diskalifiye edilmişti. suçunu itiraf etmesiyle birlikte 24 aylık cezası ise20 aya indirilmişti.
italyan anti-doping ajansı'nın kararıyla birlikte riccardo ricco 40 yaşına kadar bisikletten men edilmiş oldu. italyan sporcu 5 bin 710 euro da para cezasına çarptırıldı.
kaynak: ajanslar
kaynak: ajanslar
Yorumlar